Vandaag open van 10:00 - 17:00

Profiteer zondag 14 april van deze mooie kortingen, meer info >

Kleur je tuin met spectaculaire siergrassen: de mooiste soorten op een rij

Zoek je een prachtige kleurige eyecatcher voor in je tuin? Siergrassen zijn prachtig met de wuivende pluimen. Juist in deze periode van het jaar zijn de siergrassen op hun best! De mooiste soorten en de belangrijkste feiten hebben we voor je op een rij gezet. Wil je meer weten over de verschillende siergrassen of de soorten in het echt bekijken? Kom dan langs bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam! Onze planten staan voor je uitgestald en onze medewerkers kunnen jou persoonlijk advies geven voor de beste plantensoorten voor jouw tuin. 

Bloeiend siergras voor jouw tuin

Siergras is in opkomst in de Nederlandse tuinen. Deze unieke plantensoorten zijn net even anders dan alle andere tuinplanten en voegen daarom wat extra’s toe aan jouw tuin. Wij hebben alles wat je moet weten over deze grassoorten voor je op een rij gezet:

  • Siergrassen zijn vaste planten en komen dus ieder jaar weer prachtig tot bloei;

  • De meeste siergrassen bloeien in de zomer en het najaar, maar er zijn ook grassoorten die het hele jaar een vol in bloei staan. Deze wintervaste siergrassen zorgen ervoor dat je tuin er het hele jaar goed bij staat;

  • Snoei siergrassen die niet het hele jaar bloeien in het voorjaar, zodat alle voedingsstoffen in de bloeiperiode naar de gezonde bladeren gaan;

Hieronder hebben wij een aantal speciale siergrassen voor je uitgelicht.

Rood siergras

De Pennisetum setaceum ‘Rubrum’ is een bijzonder lid van de familie. Deze plant blijft laag, maar is niet minder indrukwekkend met de prachtig rode dunne blaadjes die in de lucht steken. Als je goed kijkt, zie je zelfs verschillende soorten rood! Rubrum bloeit tot in de herfst bovendien met rode pluimen. Vuurwerk dus, want deze plant wordt niet voor niets ‘Fireworks’ genoemd.

 

 

 

Prachtig bodembedekkend siergras

Dan mag je de Festuca glauca ‘Intense Blue’ niet missen. Het is een winterharde bodembedekker (maximaal 40 centimeter hoog) met een prachtige blauwgrijze kleur in de zomer en het najaar. Na de bloeiperiode worden de bladeren van dit speciale siergras bronskleurig. Deze bladeren kun je in de winter al snoeien als je dat mooi vindt, maar het is een must in het voorjaar. Door het siergras te snoeien kan het het jaar erop namelijk weer mooi terugkomen!
 


 

Siergras als spectaculaire eyecatcher

Dan is de koningin onder de siergrassen vast iets voor jou: Pampasgras, ofwel Cortaderia selloana. Pampasgras heb je in verschillende soorten, die tot wel drie meter hoog kunnen worden. Bij ons vind je een variant van 150 centimeter hoog – een prachtige plant met wuivende pluimen, die nog net niet te groot is.

 

 

 

Siergras in verschillende kleuren

De Carex ‘Evergreen’ is een prachtige bolle bodembedekker. De Evergreen is zelf groen, maar de pluimen zijn bruin. Je vindt hier ook de ‘Everline’, een variant met een groen blad met een fijn witgekleurd lijntje aan de rand van het blad. Of bekijk eens de Miscanthus sinences ‘Little Zebra’. Wij kennen de plant onder de naam ‘prachtriet’. De dunne lichtgroene bladeren hebben witte streepjes. De ‘Little Zebra’ wordt met 50 centimeter niet heel hoog en is prima te gebruiken in kleinere tuinen. Bekijk deze en de andere siergrassoorten in tuincentrum Osdorp in Amsterdam!
 

 

Siergrassen bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam

Zoals je ziet zijn er ontzettend veel verschillende soorten siergrassen, ieder met hun eigen unieke eigenschappen. Benieuwd welk siergras het beste in jouw tuin past? Kom snel langs in ons tuincentrum en onze groen-medewerkers helpen je graag verder! Tuincentrum Osdorp in Amsterdam is snel te bereiken vanuit onder andere Haarlem, Zaandam, Amstelveen, Hoofddorp, Aalsmeer, Diemen en Bloemendaal en heeft een groot assortiment siergrassen voor iedere tuin, terras of balkon!

 Volg tuincentrum Osdorp op Facebook voor mooie aanbiedingen, leuke en inspirerende berichten en blijf altijd op de hoogte.

 Volg ons tuinplanten pinbord op Pinterest voor de leukste tuinplanten ideeën.

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven