Vandaag open van 09:30 - 18:00

Cactussen & VetplantenEen cactus of vetplant kopen op de kamerplantenafdeling bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam

Een perfecte aanvulling op ieder modern huis zijn cactussen en vetplanten. Deze planten, ook wel succulenten genoemd, zijn niet alleen leuk voor het oog, ze zijn ook nog eens ontzettend makkelijk te verzorgen. De stoere uitstraling van cacti en vetplanten zorgt voor een unieke stijl in huis. Cactussen en vetplanten komen in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Ga voor een grote cactus als blikvanger of maak jouw interieur tot in de puntjes perfect met enkele kleinere vetplantjes. Kom langs bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam en bekijk ons volledige assortiment cactussen en vetplanten.

Hoe moet je cactussen en vetplanten verzorgen?

Het grote pluspunt van cactussen en vetplanten is dat ze erg onderhoudsvriendelijk zijn. Heb jij alleen niet zulke groene vingers en lukt het je niet deze bikkels uit de woestijn mooi en gezond te houden? Dan hebben wij een aantal tips voor je, waarmee het je sowieso lukt om deze hippe planten in bloei te houden:

  • Als eerste moet je letten op waar je jouw cactus of vetplant neerzet. Kies voor een plek met veel licht en warmte, zoals de vensterbank. Let er wel op dat de plant niet in de zon staat wanneer deze ’s middags op zijn felst is;
  • Om je succulent zo lang mogelijk gezond te houden is het belangrijk deze te verpotten, hoe vaak dit moet is afhankelijk van de soort pot: Verpot cactussen en vetplanten in grote potten een keer per 2 à 3 jaar en verpot planten die in kleine potten staan ieder jaar;
  • De belangrijkste en meest gehoorde tip is geef cactussen en vetplanten niet te veel water! Deze plantensoorten zijn gewend om te overleven op weinig water en kunnen niet goed tegen te veel water. Geef cacti en vetplanten alleen water als de grond waarin ze zitten volledig is opgedroogd. Op deze manier voorkom je wortelrot, iets waar de meeste succulenten aan doodgaan nadat ze te veel water hebben gekregen. De precieze hoeveelheid water die je aan de planten moet geven staat op het kaartje, maar twijfel je toch? Vraag dan een van onze deskundige medewerkers in het tuincentrum om advies;
  • Zet de planten in de winter op een koele, droge plek. Dit is cruciaal voor een goede overwintering van deze planten!

Potten en potgrond voor succulenten

Cactussen en vetplanten hebben niet veel water nodig, maar wel veel voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de potgrond snel water kan opnemen en afvoeren. Normale potgrond is dus vaak niet geschikt voor het potten van succulenten. In ons assortiment vindt je potgrond speciaal geschikt voor cactussen en vetplanten. Deze potgrond is luchtig en zorgt voor een goede opname en afvoer van water, waardoor de planten een niet te natte potgrond hebben. Daarnaast leven cactussen en vetplanten het beste in aardewerk potten.

Cactussen en vetplanten bij tuincentrum Osdorp

Wil je cactussen of vetplanten kopen in Amsterdam? Dan zit je bij tuincentrum Osdorp goed! Vanuit Haarlem, Zaandam, Amstelveen, Hoofddorp, Aalsmeer, Diemen en Bloemendaal ben je binnen de kortste keren bij onze vestiging. Kom langs en laat je verrassen door het ruime aanbod cactussen en vetplanten bij tuincentrum Osdorp! 

 Volg tuincentrum Osdorp op Facebook voor mooie aanbiedingen, leuke en inspirerende berichten en blijf altijd op de hoogte.

 Volg ons kamerplanten pinbord op Pinterest voor de leukste interieur-ideeën.

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven