Vandaag open van 09:30 - 18:00

Klus in maart: we gaan zaaien!

Klus in maart: we gaan zaaien!

De sneeuwklokjes waren al goed nieuws: de eerste lentedagen breken nu echt aan. Maart is een ideale maand voor het zaaien. Nog wel in huis, maar nog even en dan kun je de plantjes buiten neerzetten.

Deze maand is ideaal om zaad te zaaien. Dat begint eerst nog in huis.

Sla zakken potaarde in (zaai- en stekgrond van Pokon), verzamel bakjes waar je de zaadjes in kunt laten ontkiemen. Plastic bakjes en turfpotjes zijn verkrijgbaar. Er zijn kant en klare kweekbakken met deksel en fijne kweektafels. Je kunt ook zelf aan de slag door eenvoudig toiletrolletjes om te vouwen tot kweekpotjes. Zelfs in eierschalen kunnen zaadjes ontkiemen.  Of knip plastic drinkflesjes door. Zorg wel voor gaatjes onderin, voor goede drainage.

Dan aan de slag! De beste planten om zelf in huis te kweken zijn tomaten. Ook kruiden, radijs en sla zijn niet moeilijk. Hou de aarde vochtig door de grond voorzichtig te besproeien.

Winterharde kruiden kun je nu ook buiten zaaien. Denk aan bieslook, dille, koriander, peterselie en kervel. Zaai de zaadjes in een lange rij.

Heb je niet zoveel geduld? Om in de zomer volop van kruiden te kunnen genieten (denk aan munt-thee, of rozemarijn voor het vlees), kun je ook meteen grotere exemplaren kopen in het tuincentrum. Kies je voor munt, zet het kruid dan niet in je tuin. Voor je het weet duikt dit kruid overal op. Zet munt daarom in een pot en je hebt er een zomer (of zelfs langer) plezier van. Munt, rozemarijn en tijm pluk je dan zo uit je eigen tuin!

Bekijk alle kruiden-, groenten- en fruitzaden in de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

potten
DIY terrasafscheiding met deze plantenbakken

Een terrasafscheiding van plantenbakken geeft privacy én meer groen in de tuin of op het dakterras. Welke plantenbakken zijn hiervoor het beste geschikt en hoe vul je deze met de juiste planten? We leggen het graag uit!

Lees meer...
barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven