Vandaag open van 09:30 - 18:00

Hond mee op vakantie? Lees deze 7 handige tips

Hond mee op vakantie? Lees deze 7 handige tips

Neem jij ook je hond mee op vakantie? Check deze handige gadgets voor je viervoeter: van koele oplossingen tijdens snikhete dagen tot een slimme chip – mocht je hond verdwalen.

 

  • Quick cooler mat: een koele plek, ook als het snikheet is

Sta je met je caravan of tent in het zonnetje, dan doe je je hond een groot plezier met een koele plek. Gebruik de Quick cooler mat voor nog wat extra verfrissing. De mat dompel je onder in koud water. Vervolgens kneed je de mat een beetje. De kristallen in de mat zuigen zich vol met water. Dagenlang heeft je hond plezier van deze koele plek! De Quick cooler is ook verkrijgbaar als halsband.

  • Water voor onderweg

In de auto kan het flink heet worden. Zorg ervoor dat je hond regelmatig water kan drinken, zodat je huisdier niet oververhit raakt. Op vakantie wil je alleen niet teveel bagage. Handig zijn de ‘Dog dining eetbakken’, die je ook als drinkbak kunt gebruiken. Ze zijn volledig opvouwbaar en nemen geen ruimte in!

  • Drijvend speelgoed

Een meertje, sloot of riviertje: de meeste honden zijn dol op een verfrissende duik in het water. Maak het extra leuk voor je huisdier door drijvend speelgoed in het water te gooien. Je hebt speelgoed van canvas, maar ook ronde speeltjes, die je op het droge ook kunt gebruiken om er snoepjes in te verstoppen.

  • Droge auto, ook met een natte hond 

Wellicht zit jij wat minder te wachten op een druipende hond op de achterbank. Gebruik dan de autodeken van Beeztees, die waterafstotend is.

  • Lekker bewegen, zonder weg te lopen

Voel je er weinig voor om je hond telkens vast te binden aan een korte lijn? Maar wil je ook niet het risico lopen dat je hond verdwaalt op de camping? Gebruik dan de ‘Camping tie-out set’ van Beeztees. Een stevige pin draai je in de grond en vervolgens heb je zes meter lijn waar je je hond aan vast kunt maken. Zo scharrelt je hond lekker ‘vrij’ rond, terwijl jij ook kunt relaxen.

  • Hond weg? Zorg voor een adreskokertje of chip

Je zit er niet op te wachten, maar het kan gebeuren: op een onbewaakt ogenblik gaat je hond er vandoor. Zorg ervoor dat je een adreskokertje om zijn of haar halsband hebt gedaan. Het merk Lief heeft verschillende kokertjes. Ook handig is een (iets duurdere en online te bestellen) Tile: de chip reageert op bluetooth. Als je hond ‘binnen bluetooth bereik’ is van je telefoon, krijg je een melding. Ook kun je een alarm laten afgaan, zodat je kunt horen of je hond in de buurt is.

  • Vergeet de zakjes niet

Je zit er niet op te wachten dat je hond z’n behoeftes doet voor je tent of caravan, dus vergeet de poepzakjes niet! Lief heeft mooie houdertjes, in roze en blauw.

 

photo credit: gwendolen Dorus via photopin (license)

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
potten
DIY terrasafscheiding met deze plantenbakken

Een terrasafscheiding van plantenbakken geeft privacy én meer groen in de tuin of op het dakterras. Welke plantenbakken zijn hiervoor het beste geschikt en hoe vul je deze met de juiste planten? We leggen het graag uit!

Lees meer...
barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven