Vandaag open van 10:00 - 17:00

Plant in sierpot: waar moet je op letten?

Sierpotten bij tuincentrum OsdorpSierpotten heb je in veel soorten en maten. Van robuust tot gepolijst, van stoer tot zacht. Een sierpot bepaalt voor een belangrijk deel de uitstraling van je plant. Maar let op: zet je plant niet zomaar in een sierpot. Hieronder leggen wij uit hoe je planten het beste in een sierpot kunt planten. Bekijk ons volledige aanbod sierpotten en binnenplanten in onze webshop of kom langs in ons tuincentrum in Amsterdam!

Sierpotten voor binnen

Sierpotten in huis zijn andere potten dan de potten die je buiten kunt zetten. Sierpotten zijn –het woord zegt het al– voor de sier. De meeste sierpotten zijn niet 100% waterdicht, want ze zijn vaak gemaakt van poreus aardewerk. Hoe gebruik je dan een sierpot? Eenvoudig: laat de plant gewoon in de plastic pot staan waarin je 'm gekocht hebt (de kweekpot) en zet de kweekpot in de sierpot. Vandaar dat een sierpot ook wel een 'ompot' genoemd wordt. Op deze manier kan je de plant uit de sierpot halen en het overtollige water verwijderen na het watergeven en heb je dus meer controle.

Haal je de plant uit de kweekpot en plant je hem in een sierpot met aarde? Dan is de kans groot dat je plant straks verzuipt. Het water kan namelijk nergens heen. Drainage is belangrijk. Wil je meer weten over hoe je dit kan voorkomen? Vraag onze deskundige medewerkers in ons tuincentrum dan gerust om advies!

Bekijk alle potten
 

Binnenkant sierpot met folie bedekken

Eerlijk is eerlijk: de plastic binnenpotten zijn niet mooi om naar te kijken. Soms is de sierpot te groot voor de plastic ‘binnenpot’. Dan kan het mooier zijn om de plant wel uit de kweekpot te halen en in de sierpot te planten. Om de plant in een sierpot te planten kun je dit het beste als volgt doen:

  • Bekleed als eerste de binnenkant van de sierpot met folie;

  • Schep er vervolgens een dikke laag hydrokorrels in, zodat de wortels niet snel in het water komen te staan;

  • Dan kun je de plant met aarde in de sierpot planten.

Daarnaast is het ook mogelijk om de sierpot met plant op een schotel of lekbak te zetten, om het overtollige water op te vangen.

Sierpotten kopen bij Tuincentrum Osdorp

Online sierpotten kopen of in Amsterdam

Je vindt in ons assortiment sierpotten in uiteenlopende stijlen, van rustiek tot modern. Kom langs bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam voor ons volledige assortiment. In ons tuincentrum vind je niet alleen allerlei planten voor binnen en buiten, maar ook alles wat je nodig hebt om ze goed te verzorgen. Woon je in Haarlem, Zaandam, Amstelveen, Hoofddorp, Aalsmeer, Diemen, Bloemendaal of ergens anders nabij Amsterdam? Kom dan langs en bekijk ons assortiment in het echt of bestel eenvoudig een sierpot online via onze webshop!

Bestel een sierpot 

 Volg tuincentrum Osdorp op Facebook voor mooie aanbiedingen, leuke en inspirerende berichten en blijf altijd op de hoogte.

 Volg ons kamerplanten pinbord op Pinterest voor de leukste interieur-ideeën.

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

potten
DIY terrasafscheiding met deze plantenbakken

Een terrasafscheiding van plantenbakken geeft privacy én meer groen in de tuin of op het dakterras. Welke plantenbakken zijn hiervoor het beste geschikt en hoe vul je deze met de juiste planten? We leggen het graag uit!

Lees meer...
barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven