Vandaag open van 09:30 - 18:00

Plantjes-to-do: van de vensterbank naar de potjes

Tags:
Plantjes-to-do: van de vensterbank naar de potjes

Kiemplantjes overpotten uithardenZaaien in een bak op de vensterbank is nu niet meer nodig: het is tijd om de zaailingen alvast te trainen voor hun verblijf in de open lucht. Dat doe je door hen te laten afharden. Hoe werkt dat precies?

Als je de plantjes te lang in hun kleine potjes in de vensterbank laat staan, zie je dat ze snel de hoogte inschieten. Helaas, dat is geen goed teken. Ze hebben namelijk teveel warmte gekregen en te weinig licht. De kans dat ze het straks buiten stevig worden is klein. Beter is om nu lekker buiten te beginnen met een nieuwe lichting zaadjes. Zijn je zaailingen geel? Dan kun je ze nog buiten planten, maar wacht zeker niet te lang.

Deze periode is heel geschikt voor het afharden van je jonge plantjes. Dat betekent dat ze naar een iets minder warme plek gaan, om alvast wat extra weerstand op te bouwen. Zet ze in potten, voor de eerste krachttraining van de wortels.

Deze planten in pot zet je niet meteen de hele dag buiten; je laat de piepjonge plantjes een paar uur per dag wennen aan de buitenlucht. Let op: vriest het nog af en toe? Zet de plantjes dan 's aovnds even binnen - of in een schuurtje.

Een beetje deze plantjes bemoederen zorgt ervoor dat je straks in de zomer er veel voordeel van hebt!

Ben je op zoek naar mooie potten? Of zoek je plantjes die al wat steviger zijn gegroeid? Kom langs in ons tuincentrum voor inspiratie!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinmeubelen
Dit is het verschil tussen all-weather en normale tuinkussens!

Geen ruimte en zin om je tuinkussens elke keer op te ruimen als het gaat regenen? Kies dan voor all-weather tuinkussens.

Lees meer...
barbecues
Gasbarbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

Barbecueën op gas is een uitstekende keuze, maar hoe weet je welke gasbarbecue je nodig hebt? Lees snel verder voor ons advies!

Lees meer...
tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven