Vandaag open van 09:30 - 18:00

Tuinadviesdagen: tuininspiratie voor iedereen!

Tags:
Tuinadviesdagen: tuininspiratie voor iedereen!

Advies over je tuin Tuincentrum OsdorpDe tuinadviesdagen van afgelopen weekend waren een groot succes en daarom in de herhaling op zaterdag 18 & zondag 19 maart! Jurgen Smit heeft veel tuinen voorbij zien komen en met zijn visie bezoekers erg blij gemaakt met een tuinontwerp op maat. Met zijn ontwerp en de aanvullende adviezen van onze collega's kunnen ze aan de slag gaan om straks te genieten van een echte droomtuin! Wil jij ook wel zo'n tuinontwerp of kan je wel wat advies gebruiken? Kom dan naar de Tuinadviesdagen deel 2! 

 

 

Jurgen gaf aan waar de beplanting het best kon komen, de groenexperts werkte het verder uit

Donkere, zonnige of een winderige tuin? Er bleken vooral veel beplantingsvragen te zijn, welke planten passen goed bij mijn tuin en welke planten zijn sterk en vereisen weinig onderhoud? Jurgen schetste de eerste ontwerpen, waarna de groenexperts de bezoekers verder hielpen met het kiezen van de juiste tuinplanten. Van sierlijke boompjes, groene klimmers tot mooie bodembedekkers. Ook werden er adviezen gegeven over de verzorging van de tuinplanten, welke type grond geschikt is en hoe vaak er moet worden gesnoeid. Dat worden gegarandeerd een paar prachtige tuinen!

Een groene, maar toch onderhoudsvriendelijke tuin?

Omdat dit tijdens de Tuinadviesdagen een veelvoorkomende vraag was zal er zowel op zaterdag 18 als zondag 19 maart een publieke sessie zijn waarin Jurgen Smit je alles vertelt over de onderhoudsvriendelijke tuin. Welke planten moet je wel gebruiken en welke planten kan je beter vermijden als je niet van tuinieren houdt of er geen tijd voor hebt? Wist je dat wij ook beplantingsadviesen geven? Maak anders eens een afspraak met een van onze groenexperts of kom langs voor een beplantingsadvies op maat! 

Wat zijn duurzame tegels en schuttingen?

Ook de medewerkers van de hout- en steenafdeling stonden klaar om vragen te beantwoorden en de mogelijkheden met bezoekers te bespreken. Welke schutting of steensoort blijft lang mooi, hoe plaats je een schutting of hoe begin je met het bestraten van je tuin? Allemaal vragen die aan bod zijn gekomen. Bezoekers die deze klussen liever wilde uitbesteden zijn in contact gebracht met de hoveniers die ook aanwezig waren tijdens de Tuinadviesdagen bij tuincentrum Osdorp. 

18 & 19 maart, Tuinadviesdagen (deel 2)! 

Vanwege de enthousiaste reacties, organiseren we op zaterdag 18 en zondag 19 maart de Tuinadviesdagen deel 2! Reserveer hieronder een ontwerpsessie met Jurgen Smit of kom langs met al je andere tuinvragen, onze medewerkers helpen je graag verder! Houd onze Facebook pagine en nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie over de Tuinadviesdagen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinmeubelen
Dit is het verschil tussen all-weather en normale tuinkussens!

Geen ruimte en zin om je tuinkussens elke keer op te ruimen als het gaat regenen? Kies dan voor all-weather tuinkussens.

Lees meer...
barbecues
Gasbarbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

Barbecueën op gas is een uitstekende keuze, maar hoe weet je welke gasbarbecue je nodig hebt? Lees snel verder voor ons advies!

Lees meer...
tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven