Vandaag open van 09:30 - 18:00

Blokhut of overkapping plaatsen?

Blokhut of overkapping plaatsen?

Woodvision overkapping tuincentrum OsdorpErg populair, praktisch en gezellig, een blokhut of overkapping. Te gebruiken voor opslag en/of als plek om te ontspannen en genieten van het buitenleven. Ben jij ook enthousiast geworden maar weet je nog niet precies wat je wensen zijn en hoe je het best kunt beginnen? Lees dan vooral verder.

Verschillende soorten veranda's en overkappingen 

Blokhutten, overkappingen en veranda’s zijn te krijgen in allerlei vormen en maten, het is daarom verstandig om eerst eens in kaart te brengen wat je wensen zijn voordat je naar een tuincentrum gaat om inkopen te doen. Waar wil je hem bijvoorbeeld voor gaan gebruiken? Is hij alleen bedoeld om in te ontspannen, wil je er klusjes onder kunnen doen of moeten er spullen onder worden opgeslagen? Het kan allemaal, maar bij het doorhakken van de knoop moet je deze wensen wel goed in kaart hebben gebracht zodat je achteraf geen spijt krijgt van je beslissing.

Een kant-en-klare overkapping of is maatwerk vereist?  

Er zijn veel soorten overkappingen die kant-en-klaar worden geleverd. Kant-en-klaar betekent niet dat je hem niet meer zelf in elkaar hoeft te zetten, maar wel dat alle delen op maat zijn gezaagd en voorgeboord, een soort Ikea kast maar dan voor buiten. Kant-en-klare overkappingen zijn er in verschillende vormen waarbij we zien dat de termen steeds meer doorelkaar gebruikt worden:

  • Prieel: Dit zijn staanders met of zonder dak. Deze zie je steeds vaker in de moderne tuin terugkomen, vaak met een schaduwdoek die uitgerold en ingeklapt kan worden.
  • Kapschuur: Kapschuren bieden een mooie combinatie voor opslag en ontspanning die naadloos in elkaar overgaan. Deze zijn erg handig voor als je extra opslag nodig hebt of misschien nog geen schuur in je tuin hebt en daarnaast ook de wens hebt voor een mooie overkapping.
  • Blokhut: Blokhutten zijn gesloten bijgebouwen die als schuur kunnen dienen, maar ook als hobbykamer of plek om te schuilen voor je schoonmoeder ;) 
  • Veranda: Een veranda is een overkapping die direct aan het huis wordt gebouwd, een prachtig verlengstuk van je woonhuis! In vrijwel alle ontwerpen van Jan de Bouvrie kom je ze tegen. 

Afhankelijk van je wensen kies je het soort overkapping dat bij je past. Vanuit onze vaste leverancier Woodvision zijn maatwerk oplossingen ook mogelijk, kom gerust langs om de mogelijkheden te bespreken. 

Laat je inspireren en kom naar tuincentrum Osdorp in Amsterdam

De mooiste overkappingen en veranda's bij tuincentrum Osdorp AmsterdamWil jij graag meer inspiratie opdoen voor een mooie blokhut, veranda of overkapping? Neem dan eens een kijkje op onze Pinterest pagina met inspirerende voorbeelden van over de hele wereld! Bij tuincentrum Osdorp vind je het grootste aanbod overkappingen en tuinhout van Amsterdam en omgeving. Woon jij in de buurt? Kom dan gerust eens langs om de mogelijkheden te bespreken met onze adviseurs. Ook kunnen wij je in contact brengen met een ervaren hovenier die de overkapping kan komen plaatsen.  

Download de gratis Tuinklus PDF met handige tips

Voor iedereen met mooie balkon-, terras- of tuinplannen hebben wij de gratis Tuinklus PDF ontwikkeld met daarin de aandachtspunten voor de vijf grootste tuinklussen, waaronder het plaatsen van een overkapping. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
potten
DIY terrasafscheiding met deze plantenbakken

Een terrasafscheiding van plantenbakken geeft privacy én meer groen in de tuin of op het dakterras. Welke plantenbakken zijn hiervoor het beste geschikt en hoe vul je deze met de juiste planten? We leggen het graag uit!

Lees meer...
barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven