Vandaag open van 09:30 - 18:00

Struikheide: 4 tips voor lekker lang kleur in je tuin

Struikheide: 4 tips voor lekker lang kleur in je tuin

Langzaam maar zeker moeten we er toch aan geloven... de zomer is voorbij. Gelukkig zorgt struikheide nog lang voor warme kleuren in je tuin of op je balkon. Hoe houd je deze karakteristieke plant? Een paar tips.

De struikheide, oftewel Calluna vulgaris, is een plant die zeker acht weken in bloei kan staan. Tot begin november! De struikheide heeft nog een ander voordeel: de lange wortels zorgen voor een goede drainage in je tuin. Goed tegen te veel regen!

Tip 1: Kies voor het ‘heide-effect’
Struikheide, ook wel zomerheide of bezemheide genoemd, is de perfecte plant voor meer kleur in de herfstdagen: van wit en roze tot prachtig paars. Kies je voor meerdere struikjes, dan krijg je het echte ‘heide-effect’. Ook erg mooi: combineer de struikheide met kleurrijke potten uit onze collectie!

Tip 2: Zorg voor een zonnige plek
Je doet struikheide een plezier door de heester op een lichte plek te zetten. Veel zon is geen probleem, half zonnig is ook prima. Regel is wel: het blad kleurt mooier als er veel licht is.

Tip 3: Snoei voor een mooie vorm
De struikheide is een blikvanger. En dat wil je natuurlijk zo houden. Zorg dus voor een stevige snoeibeurt in het voorjaar, na de bloei. Je kunt prima de toppen snoeien. Knip de heester dan ook meteen in vorm. Snoei overigens niet het oude hout.

Tip 4: Kies voor geschikte grond
Welke grond is geschikt voor struikheide? Hortensiagrond is top omdat het een zure grond is, maar je kunt ook de tuingrond verbeteren met tuinturf. Heide kan prima arme grond verdragen, maar kalk of zout zijn uit den boze. De beste grondsoorten voor struikheide vind je in ons tuincentrum. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven