Vandaag open van 09:30 - 18:00

Maak je eigen mini-moeras

Maak je eigen mini-moeras

Wil je eens iets anders in je vensterbank dan alleen een plant in pot? Maak een mini-moeras, waar je exotische planten een fijne plek kunt geven. Leuk voor in je woonkamer!

  1. Een mini-moeras is niet moeilijk aan te leggen. Je gebruikt een glazen bak of vaas en plant daarin de moerasplantjes.
  2. Eerst leg je een laag (stek)grond op de bodem van de vaas.
  3. Plant een laagje mos op deze grond en versier de rand van het mos met steentjes en stukjes hout.
  4. Tussen dit mos maak je ruimte voor je planten. Zorg ervoor dat ze niet te diep staan –op de bodem van de vaas–, om te voorkomen dat de wortels gaan rotten.
  5. Kies je ‘moerasplanten’. Vleesetende planten zijn mooie planten voor mini-moeras, zoals de bekerplant en de venusvliegenval. Combineer deze met bijvoorbeeld verschillende soorten varens of andere vochtminnende planten. In het tuincentrum vind je tal van plantjes die je voor je eigen moeras kunt gebruiken.
  6. Zorg voor een ‘moeras-klimaat’. Een mini-moeras stelt maar weinig eisen. Met een moeras hoef je niet elke dag water te geven; als de grond maar vochtig blijft. Heb je vleesetende planten in je moeras gezet? Geef dan geen leidingwater, maar zorg voor regenwater. Kalk in leidingwater verdraagt de vleesetende plant niet. Zet je mini-moeras niet in de felle zon, maar zorg wel voor veel daglicht. Daar houden deze planten van.

Veel plezier met je eigen mini-moeras!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
potten
DIY terrasafscheiding met deze plantenbakken

Een terrasafscheiding van plantenbakken geeft privacy én meer groen in de tuin of op het dakterras. Welke plantenbakken zijn hiervoor het beste geschikt en hoe vul je deze met de juiste planten? We leggen het graag uit!

Lees meer...
barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven