Vandaag open van 09:30 - 18:00

Douglas palen

Op zoek naar douglas tuinpalen voor je schutting, overkapping of voor een ander tuinhout project en woon je in Zaandam, Haarlem, Hoofddorp, Amstelveen of ergens ande...

Lees meer
Filters Sluiten

Lengte in cm

 - 
Wis selectie

Breedte in cm

 - 
Wis selectie
  • Meer
€   - 
Wis selectie
62 producten
Vergelijk (0)
Kies weergave:

Eigenschappen en toepassing douglas tuinhout

Douglas hout is door haar duurzaamheid en warme uitstraling een erg populaire houtsoort die je steeds vaker tegenkomt in de Nederlandse tuinen. Douglas hout heeft een grove structuur waar noesten, scheuren en kwasten in voor kunnen komen, dit geeft het hout een robuuste en stoere uitstraling. Naast een goede duurzaamheid en een stoere uitstraling is douglas tuinhout ook populair door de prijs kwaliteit verhouding, het is goedkoper dan hardhout, maar duurzamer dan vuren of grenen.

Douglas hout wordt buiten vaak gebruikt voor het maken van priëlen, pergola's, tuinhuizen, overkappingen en het plaatsen van schuttingen.

Duurzaamheidsklasse douglas tuinhout

Onbehandeld douglas tuinhout valt in duurzaamheidsklasse drie (matig-goed) waardoor het zo'n 10 tot 15 jaar mee zal gaan. Door douglas hout op de juiste manier toe te passen en onderhouden is deze levensverwachting zeker op te rekken!

Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven