Vandaag open van 09:30 - 18:00

Plant te veel water gegeven? Of juist te weinig? Lees deze tips

Plant te veel water gegeven? Of juist te weinig? Lees deze tips

Drogen je planten op je balkon vaak uit? Vallen je kruiden in de potten buiten flauw door te weinig water? Of geef je juist te veel water, waardoor ze het loodje leggen? Lees hier wat je daartegen kunt doen!

Te droog of vergeet je vaak water te geven? Met deze handige trucjes doe je je planten een groot plezier. Zorg voor kwalitatief goede potgrond. Potgrond dat langer vocht vast kan houden, maakt dat je plant langer mee gaat. Tip: Al eens aan Kokos Potgrond gedacht? De vezels zuigen zich vol met water. Probeer toch regelmatig water te geven. Want door het warme weer droogt de aarde snel uit, waardoor het water er zo doorheen spoelt. Je plant heeft daar weinig aan. Zelfs na een regenbui kan je plant water gebruiken. Door de bladeren blijft de potgrond vaak droog.

Met de Gardena Bloembakbesproeiingsset hoef je zelfs niet meer elke dag water te geven. Deze set werkt op stroom – handig, omdat niet elk balkon een kraan heeft. Eerst leg je een dunne kabel met druppelaars langs je bloembakken. Je kunt tot zes meter aan bloembakken van water voorzien. Een waterpomp plaats je in een ruime emmer water en een tijdschakelaar zorgt ervoor dat je planten water krijgen. Het enige wat je doet is af en toe controleren of de emmer nog genoeg water heeft. Deze set is overigens ook te gebruiken voor besproeiing in de tuinkas of op het terras.

Te veel water gegeven, waardoor de plant verzuipt? Ook dat komt vaak voor. Controleer eerst of er wel een gat onderaan de pot zit. Zonder een gat kan het water niet weglopen. Daarna doe je onderin de pot hydrokorrels. Dat zijn bruine kleikorrels die water absorberen. Sowieso zijn deze korrels goed als ‘waterreservoir’, maar ze zorgen er ook voor dat er niet een bodempje water onderin de pot blijft staan. Zo voorkom je dat de wortels gaan rotten. Je kunt ook piepschuim gebruiken, of scherven. Heb je potten op het terras staan? Plaats dan blokjes hout of stukjes rubber onder de pot. Het water kan gemakkelijk weglopen. Omdat de pot niet direct op de grond staat,  zal de pot in de winter ook minder snel kapot vriezen. 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Houtskool of briketten, wat heb je nodig?

Barbecueën op houtskool of toch brikketten? Dat hangt er maar net vanaf! Lees er alles over in dit blogitem!

Lees meer...
tuinmeubelen
Dit is het verschil tussen all-weather en normale tuinkussens!

Geen ruimte en zin om je tuinkussens elke keer op te ruimen als het gaat regenen? Kies dan voor all-weather tuinkussens.

Lees meer...
barbecues
Gasbarbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

Barbecueën op gas is een uitstekende keuze, maar hoe weet je welke gasbarbecue je nodig hebt? Lees snel verder voor ons advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven