Vandaag open van 09:30 - 18:00

De volgende dimensie in barbecuen

De volgende dimensie in barbecuen

Weber introduceert met de nieuwe hybride Summit™ Charcoal Grill de volgende dimensie in barbecuen

Bekijk 'm in de webshop!Weber-Stephen Products, ‘s werelds grootste barbecueproducent, is klaar om een nieuw tijdperk houtskoolbarbecues te lanceren. Met de lancering van een nieuwe hybride houtskoolbarbecue combineert Weber de vorm en functies van de klassieke Weber ketelbarbecue met de fun­cti­o­na­li­teit van de geliefde Smokey Mountain Cooker en het gebruiksgemak van een gasbarbecue. De Summit™ Charcoal Grill is dus een houtskoolbarbecue en een smoker in één met extra functies. Barbecueën zal nooit meer hetzelfde zijn!

“We staan te popelen om onze nieuwe barbecue aan onze klanten en fans te laten zien. Bezitters van houtskoolbarbecues die ook geïnteresseerd zijn in roken en bezitters van gasbarbecues die stiekem verlangen naar die authentieke houtskoolsmaak kunnen nu met één barbecue het beste van beide werelden in huis halen,” zegt Dolf Blomhert, Algemeen Directeur Benelux.

De Weber® Summit™ Charcoal Grill is niet alleen ontworpen ten behoeve van ultieme temperatuurcontrole of om een constante hitte gedurende meer dan tien uur te kunnen behouden, maar bevat ook vele unieke eigenschappen. Bijvoorbeeld een zogenaamde “Diffuser Plate” die zorg draagt voor een constante lage temperatuur (voor Low & Slow cooking), het Snap-Jet™ gasontstekingssysteem voor het sneller en eenvoudig aansteken van de briketten, een dubbelwandige deksel en ketel waardoor er minder brandstof nodig is en de nieuwe rookinstelling op het One-Touch reinigingssysteem dat de perfecte luchttoevoer tijdens het roken regelt. En als klap op de vuurpijl; het nieuw ontwikkelde Rapidfire® ventilatierooster dat door het scharnierende design de luchttoevoer zo kan stimuleren dat zowel het snel operationeel krijgen van de barbecue als het verkrijgen van een optimale temperatuurcontrole een fluitje van een cent wordt.

Enorm trots
“De doelstelling bij de Summit™ Charcoal Grill was om een barbecue van de allerhoogste kwaliteit te creëren die zowel een enorme veelzijdigheid als een groot gebruiksgemak biedt. Dit is precies wat de Summit™ Charcoal Grill is geworden. Geen gedoe meer met het aansteken van de briketten, perfecte isolatie en temperatuurcontrole waardoor het erg gemakkelijk is om mee te roken en te werken op lage temperaturen. Dit is een de trend in de Amerikaanse barbecuecultuur” zegt Jonas Sverdrup-Jensen, Director Product Management, Weber-Stephen EMEA. “We kunnen niet trotser zijn om eindelijk deze barbecue aan de wereld te introduceren en we kijken ernaar uit om te zien hoe dit product mooie momenten en heerlijk eten gaat creëren,” zegt Jonas-Sverdrup-Jensen.

Feiten: de Summit™ Charcoal Grill
Barbecueën zal nooit meer hetzelfde zijn met de Summit™ Charcoal Grill. Of dat nu gaat om het dichtschroeien van de perfecte steak, het grillen van een hele kip of het low & slow roken van een braadstuk: deze barbecue doet het allemaal. De combinatie van het gemak van een gasbarbecue met de vorm en functies van een Weber ketelbarbecue en smoker maakt van deze barbecue een klasse apart.


 

De belangrijkste kenmerken

Snap-Jet™ gasontstekingssysteem
Het aansteken van briketten is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Leg een stapel briketten boven de brander en ontsteek de brander met één druk op de knop.

Rapidfire™ ventilatierooster
Bij het volledig openen van het ventilatierooster functioneert de barbecue als een soort brikettenstarter zodat u al binnen 20 minuten kunt barbecueën. Door middel van het Rapidfire ventilatierooster kan de temperatuur tevens snel op de juiste hoogte gebracht worden.

Luchtgeïsoleerde dubbelwandige deksel en ketel
Zorgt voor een constante temperatuur gedurende het gehele grillproces.

Scharnierende Diffuser Plate
Zorgt voor een constante lage temperatuur voor Low & Slow cooking, maar maakt ook het bakken van pizza’s en cakes eenvoudig.

Gourmet BBQ System™ grillrooster
Verwijder het inzetstuk in het midden van het rooster en zet er een GBS® accessoire in zoals bijvoorbeeld: de GBS® wok, de GBS® pizzasteen, de GBS® wafelijzer of één van de vele andere GBS accessoires (los verkrijgbaar).

Roken en Low & Slow ventilatieinstelling
Stel het One-Touch™ systeem in op het smoke-icoontje en het ventilatierooster zal exact de juiste luchttoevoer geven die nodig is om op de perfecte temperatuur te kunnen roken zonder verder nog maar iets te hoeven doen.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Houtskool of briketten, wat heb je nodig?

Barbecueën op houtskool of toch brikketten? Dat hangt er maar net vanaf! Lees er alles over in dit blogitem!

Lees meer...
tuinmeubelen
Dit is het verschil tussen all-weather en normale tuinkussens!

Geen ruimte en zin om je tuinkussens elke keer op te ruimen als het gaat regenen? Kies dan voor all-weather tuinkussens.

Lees meer...
barbecues
Gasbarbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

Barbecueën op gas is een uitstekende keuze, maar hoe weet je welke gasbarbecue je nodig hebt? Lees snel verder voor ons advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven