Vandaag open van 09:30 - 18:00

Onmisbaar tuingereedschap

Ook in de zomer is er nog steeds veel werk te doen in de (moes)tuin. Planten, zaaien, mesten, wieden, water geven, opbinden, verpotten... Een goed begin is het halve werk. Of je nu een grote of een kleine tuin hebt, of alleen een geveltuin, balkon of dakterras: maak het jezelf gemakkelijk door te kiezen voor het juiste tuingereedschap voor elke klus.

De keuze is enorm in het uitgebreide assortiment in ons tuincentrum in Amsterdam, dus we helpen je graag op weg met tips voor tuingereedschap dat je altijd bij de hand wilt hebben. Praktische, efficiënte en ergonomische hulpjes die het tuinieren zo veel makkelijker, lichter en leuker maken. Zeker in het lentezonnetje!

Ga aan de slag in de tuin met gereedschap van Wolf Garten

De beste tuinhulpjes die je niet wilt missen

 • Tuinhandschoenen
  • Vieze handen en zwarte nagels voorkomen? Krassen, schrammen en bloedende vingers bij het planten, snoeien of opbinden van cactussen, doornstruiken en rozen vermijden? Liever geen huidirritaties oplopen bij het verwijderen van brandnetels of berenklauw of het (ver)planten van wolfsmelk (Euphorbia)? Dan trek je natuurlijk tuinhandschoenen aan. Die zijn er in alle mogelijke materialen en afmetingen en in heel uiteenlopende prijsklassen. Met of zonder vrolijk patroon of kleurtje, voor grote en kleine handen, dikke en dunne, van polyester, nylon, katoen en leer. 
  • In de winter is het fijn wat dikkere tuinhandschoenen aan te kunnen trekken, maar daarmee kun je wel wat moeilijker subtiel tuinwerk doen, zoals snoeien, opbinden en dingen vastpakken en -houden. Met dunnere tuinhandschoenen kun je makkelijker 'uit de voeten', want je hebt betere grip, maar dan kunnen takken met doorns alsnog je handen beschadigen. Veel tuinhandschoenen hebben een extra beschermlaag, zodat je beter beschermd bent, bijvoorbeeld ook bij het tillen en verplaatsen van tegels, stenen of hout met splinters. 
 • Snoeischaar
  • Er valt het hele jaar door wel iets te snoeien. Bijvoorbeeld omdat takken ziek zijn of afgestorven, omdat takken in de weg zitten bij het tuinpad, of om een struik of (fruit)boom in vorm te houden of voor extra groei en bloei. Er zijn snoeischaren met extra grip, snoeischaren voor grote en kleine handen en zelfs exemplaren speciaal voor linkshandigen. Om hoog te kunnen snoeien is een uitschuifbare, 'telescopische' snoeischaar heel handig. Snoeischaren zijn er in diverse prijsklassen, maar als je een duurder exemplaar kiest en dat goed onderhoudt, heb je er echt jaren plezier van. 
 • Takken- en/of heggenschaar
 • Plantenschepje
  • Of je nu iets in de grond, in een pot of verhoogde (kweek)bak wilt (ver)planten, je kunt niet zonder plantenschepje. Zeker als je dat op een dichtbegroeide plek of in zware grond wilt doen. Je kunt er ook bloembollen mee planten (voor een grote tuin waar je heel veel bollen in wilt planten kun je ook een speciale bollenplanter kopen). 
 • Schep, schop, spade of bats
  • Voor het planten van grotere planten, struiken of bomen in de tuin gebruik je een stevige schep, schop of spade. Met een schep of schop kun je graven en spitten en losse aarde of zand verplaatsen. Het enige verschil tussen een schep en een schop is dat een schep een afgeronde onderkant en iets opstaande randen heeft waar je je voeten op kunt zetten om extra kracht uit te oefenen. Een spade heeft een rechthoekig blad en meestal een rechte onderzijde. Voor werk in zware kleigrond kun je een smallere spade kiezen, bij lichte zandgrond is een brede spade handiger. Een bats is een schop met een groter en iets gebogen werkblad. Daarmee kun je makkelijk zand, compost, kiezels of losse aarde opscheppen en verplaatsen. 
 • Hark, schoffel, onkruidsteker en/of voegenkrabber
  • Afhankelijk van het formaat van je tuin en terras en of je ook een gazon of moestuin hebt, ga je onkruid en mossen te lijf met een hark, schoffel, onkruidsteker en/of voegenkrabber. Een hark is perfect om het gazon van mos en afgevallen herfstbladeren te ontdoen én om een laag verse grond of compost mee te egaliseren. In de moestuin en borders schoffel je onkruid gemakkelijk weg. Onkruid met diepe penwortels, zoals paardenbloemen, verwijder je het best met een speciale onkruidsteker. Tussen de tegels op je terras doe je dat met een voegenkrabber. 
 • Gieter, tuinslang of zwenksproeier
  • Drogere perioden komen de laatste jaren steeds vaker en voor bij steeds hogere temperaturen, veroorzaakt door de klimaatverandering. Op een balkon, dakterras en in een geveltuin volstaan vaak een of twee gieters om je planten water te geven. Bij grotere tuinen kun je kiezen voor een tuinslang met sproeikop, een zwenksproeier, maar bijvoorbeeld ook voor druppelslangen of een automatisch 'sprinkler'-systeem. Er zijn ook mini-druppelsystemen voor als je veel potten en bakken op je balkon of dakterras hebt.
 • Grasmaaier
  • Onmisbaar voor iedereen met een gazon. Je hebt keuze uit heel veel verschillende soorten grasmaaiers kiezen, van robotmaaiers tot handmaaiers, met een accu of motor... Laat je adviseren in ons tuincentrum in Amsterdam.

Moeiteloos snoeien met tuingereedschap van Wolf Garten

Naast al deze essentiële tuingereedschappen hebben wij nog veel meer handige tuinhulpjes, zoals kniebeschermers of knielkussentjes, tuinlaarzen, graskantenschoppen, verticuteerharken, kruiwagens, opvouwbare manden om snoeimateriaal en ander tuinafval in af te voeren, riemen met vakken voor je tuingereedschap, plantenrekken en opbindmaterialen, plantentrolley's of 'hondjes', opbergsystemen voor je tuingereedschap, hoezen om je tuinmeubels mee te beschermen enzovoorts enzovoorts!

Ontdek ons tuincentrum

Tuingereedschap in Tuincentrum Osdorp

Wij bieden het beste gereedschap van hoogwaardige merken als GARDENA, Wolf Garten en Talen Tools. We leveren onder andere de beste snoeizagen en -scharen waarmee je jouw planten te lijf gaat. Maar ook voor ander handgereedschap en elektrisch gereedschap kun je bij ons terecht. Bovendien bescherm je jezelf met onze tuinhandschoenen, verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Je vindt gemakkelijk de artikelen die je nodig hebt in onze webshop.

 Volg ons op Pinterest voor de leukste tuin-ideeën.

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Aanbevolen producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven