Vandaag open van 10:00 - 17:00

Hoezo donker? Kies voor tuinverlichting!

Hoezo donker? Kies voor tuinverlichting!

Tuinverlichting: hoe pak je dat aan?Kaal, donker, saai. Dreigt je balkon of tuin in de herfst en winter een verlaten en onbehaaglijk oord te worden? Dat hoeft niet! Met de juiste buitenverlichting breng je snel en eenvoudig de gezelligheid terug. 

Zie je op tegen het aanleggen van tuinverlichting met ondergrondse kabels? Gelukkig is tuinverlichting op 12 volt heel gemakkelijk zelf aan te leggen. Je hebt een transformator nodig, die je op een droge plek plaatst. Deze tranformator werkt als een brug tussen het stopcontact binnen en de 12-volt lampen die je buiten wilt gebruiken. En dan… aan de slag! Begin met een eigen lichtplan, waarin jij bepaalt waar de verlichting moet komen. Kijk op Pinterest voor de allerleukste ideeën!

Instant oppepper

Of je nu kiest voor slangverlichting, lichtsnoeren met gekleurde peertjes of kerstverlichting: hang ze in een bladverliezende plant, een vuurkorf met houtblokken of in een boom en je tuin of balkon krijgt een instant oppepper. Ook kun je ze langs veranda’s, daken en balustrade vlechten. Gebruik een schemerschakelaar of een tijdschakelaar om je tuin op een vast moment te verlichten. 

Magische plek

Vergeet ook de planten in je tuin niet. Gebruik bijvoorbeeld tuinspots om een haag, boom, of kunstwerk uit te lichten. Grondspots integreer je in tegels, hout of grind. Overdag zie je deze lampen niet of nauwelijks, maar ’s avonds toveren ze je tuin om tot een magische plek. Je kunt met kleine grondspots ook je oprit verlichten of je tuinpad markeren. Buitenspots prik je eenvoudig in de grond. Je kunt kiezen voor spots met een smalle of brede lichtbundel, een klein of groot lichtbereik, en hard of zacht licht. Zo creëer je altijd de sfeer die je wilt. 

Ga je voor Solar of LED?

Met LED buitenverlichting beperk je je energieverbruik. Fijn is dat het ‘bleke witte licht’ inmiddels behoorlijk warm geel is geworden. Wil je liever gaan voor de meest duurzame oplossing? Of heb je weinig tijd om met je tuin of balkon in de weer te zijn? Dan is solar-buitenverlichting een ideale oplossing. De lamp laadt zichzelf op met zonne-energie (ja, ook in de winter) en heb je ’s avonds automatisch licht. 

Romantiek 

Zo kun je met solar-lampionnen je balkon of tuin extra allure geven. Span een draad over de lengte van je balkon of tussen twee bomen in je tuin. En hang hieraan tuinlampionnen. Tuinlantaarns zijn ook een optie. Die zet je op de tegels van je terras of balkon. 

Vijver feeëriek verlicht

Zelfs je vijver kun je gedurende de donkere dagen een mooie sfeer geven. Met drijvende lichtbollen geef je je vijver een wel heel bijzondere uitstraling. Ze werken op zonne-energie, zonder stekker. Kleur en lichtsterkte regel je zelf. Met een afstandsbediening. Een echte eye-catcher! 

Meer inspiratie opdoen? We hebben ook een blog met tips voor het stylen van je balkon: een herfst-make-over!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
potten
DIY terrasafscheiding met deze plantenbakken

Een terrasafscheiding van plantenbakken geeft privacy én meer groen in de tuin of op het dakterras. Welke plantenbakken zijn hiervoor het beste geschikt en hoe vul je deze met de juiste planten? We leggen het graag uit!

Lees meer...
barbecues
Kamado barbecue kopen? Hier moet je op letten!

De echte barbecue-experts gaan voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er waar moet je op letten bij de aanschaf?

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven