Vandaag open van 09:30 - 18:00

Creëer de mooiste kerst dinertafel

De tijd om met z’n allen lang te tafelen is weer aangebroken. Maar dan wil je natuurlijk wel aan een mooie en feestelijk tafel zitten. Wanneer de tafel mooi gedekt is, straalt dat meteen een prettige sfeer uit. Hierdoor voelen je gasten zich meer op hun gemak. Wil je inspiratie opdoen voor een mooi gedekte kerst dinertafel? Lees dan snel verder!

Maak van de servetten een feestje

Servetten mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens een diner. Je kunt een servet “gewoon” in een driehoek gevouwen naast het bord leggen, maar je kunt er ook iets moois van maken. Rol je servet op en bind het bij elkaar met lint of touw. Of ga voor servetringen, dit geeft een luxe uitstraling. Om het af te maken kun je er een dennentakje of een takje met bloemetjes tussen doen. Wil je het nog specialer maken? Er zijn tal van manieren om je servet te vouwen in iets prachtigs. Zo kun je een kerstboom, roos of strik maken. Erg creatief en origineel!

Bekijk ons Pinterest bord voor prachtige voorbeelden!

Creëer de mooiste kerst dinertafel

Naamkaartjes

Laat speciale kerstnaamkaartjes bedrukken. Dit maakt het stiekem toch iets feestelijker. Ook hiervoor zijn tal van ideeën om er iets origineels van te maken. Gebruik bijvoorbeeld een dennenappel als standaard of bevestig het naamkaartje aan een gedroogd sinaasappelschijfje. Ook kun je twee houtjes aan elkaar lijmen waar je het naamplaatje tussen schuift.

Bekijk ons Pinterest bord voor inspiratie!

Creëer de mooiste kerst dinertafel

Het stralende middelpunt

Leg een kant-en-klare guirlande midden op de tafel of maak zelf een guirlande met dennentakken of eucalyptus. Voeg er kerstverlichting aan toe of theelichthouders. Warme verlichting maakt het al snel sfeervol. Ben je niet zo van de natuurlijke elementen? Gebruik dan een tafelloper. Tafellopers zijn er in verschillende kleuren, patronen en materialen.

Kerstthema

Als je een kerstthema hebt gekozen is het belangrijk dat je bij dat thema blijft. Dit zorgt voor eenheid en rust en dat zorgt weer voor sfeer. Gebruik je allerlei kleurpaletten door elkaar dan wordt het een onrustig geheel. Pas ook op met eyecatchers. Eén of twee eyecatchers zijn leuk, maar heb je er meer, dan wordt het te druk en vallen de eyecatchers helemaal weg.

Thema ideeën: winter, herfst, kerstballen, bloemenpracht en veren.

Creëer de mooiste kerst dinertafel

Ga de hoogte in

Heb je geen plaats op tafel voor alle kerstdecoratie? Gebruik dan een tafelklem. Versier de tafelklem met groen, kerstverlichting en kerstballen. Gebruik luxe linten om de kerstballen op te hangen. Door een tafelklem te gebruiken heb je genoeg ruimte vrij om pannen op tafel te zetten en heb je je eettafel toch mooi versierd.

Kom langs bij tuincentrum Osdorp in Amsterdam

Heb je een mooi tuinontwerp, nieuwe tuinwensen of zoek je gewoon heel veel inspiratie en advies? Kom dan vooral ook vrijblijvend langs in ons tuincentrum in Amsterdam. Onze medewerkers helpen je al te graag verder met je vragen en problemen en voor je het weet heb jij genoeg ideeën om aan de slag te gaan!

 Volg ons op Pinterest voor de leukste tuin-ideeën.

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

potten
DIY terrasafscheiding met deze plantenbakken

Een terrasafscheiding van plantenbakken geeft privacy én meer groen in de tuin of op het dakterras. Welke plantenbakken zijn hiervoor het beste geschikt en hoe vul je deze met de juiste planten? We leggen het graag uit!

Lees meer...
barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven