Vandaag open van 09:30 - 18:00

Tuin- & Siersplit

Tuin- & siersplit maken jouw tuin helemaal af. Dankzij het grove uiterlijk van split breng jij zonder moeite karakter aan in jouw tuin. Dankzij de vele soorten gestee...

Lees meer
Filters Sluiten
  • Meer
€   - 
Wis selectie
28 producten
Vergelijk (0)
Kies weergave:

De voordelen van siersplit in de tuin

Split is een stuk minder bekend dan grind, hoewel het veel verschillende toepassingen heeft. Split verschilt van grind door zijn grove en scherpe structuur. Grind krijgt zijn ronde vorm door het proces van machinale afslijting of afslijting door water en zand. Split daarentegen komt uit steengroeves en gebergte en is letterlijk ‘afgespleten’. Wat zijn de voordelen van split ten opzichte van grind?

  • split heeft minder lang hoeven slijten dan grind, waardoor het een stuk goedkoper kan worden aangeboden;
  • split wordt gewonnen van verschillende soorten gesteenten, waardoor je veel verschillende kleuren en soorten in ons aanbod aantreft. Het grijze split is afkomstig uit de Ardennen, terwijl de gele ‘yellow sun’ soort van het Juragebergte komt. Het lavasplit heeft een rode, rozige kleur en is afkomstig van het vulkanische Eifelgebergte in Duitsland;
  • door de hoekige vorm van split ligt het veel stabieler op een looppad of oprijlaan dan grind. De steentjes vallen mooi in elkaar, waardoor ze goed blijven liggen en niet zo snel verschuiven.

Welke soorten tuin- & siersplit passen in mijn tuin?

Door de vele verschillende soorten split zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Welke splitsoort past in jouw tuin? Carrara is een zeer verfijnde vorm van siersplit. Dat komt omdat het van marmer afkomstig is. Plaats deze witte steentjes op een droge en zonnige plek en ga er regelmatig met een hark doorheen om ze mooi te houden. Ook lavasplit is een geliefde steensoort. Deze steentjes zijn bruin van kleur, licht van gewicht en waterdoorlatend. Gebruik ze als vulling in plantenbakken van hout of om een border te decoreren. Basaltsplit is afkomstig van een stollingsgesteente, waardoor de steentjes erg hard zijn. De diepe, donkere kleur maken deze stenen tot een populaire splitsoort. Maak gebruik van grindmatten om de basaltsteentjes op uw oprit aan te brengen of maak een mooi pad in uw tuin van basaltsplit.

Woon je in Zaandam, Hoofddorp of Haarlem? Bezoek dan ons tuincentrum!

Kom langs bij ons tuincentrum in Amsterdam om ons ruime aanbod tuin- & siersplit te bekijken. Laat je adviseren door onze vakkundige medewerkers en bepaal welke splitsoort het beste in jouw tuin past. Weet je al precies wat voor siersplit jij wilt hebben? Aarzel dan niet en bestel gemakkelijk via onze webshop.

Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven