Vandaag open van 10:00 - 17:00

Start nu al met je bollenfeest!

Start nu al met je bollenfeest!

Bollen voor in je tuinNu al zin om bollen te planten van spectaculaire bloemen in je tuin? Dat kan! Aan de slag met bloembollen – zelfs voor bloemen in de winter.

Even weer fijn met de handen in de aarde wroeten: dat kan tijdens het bloembollen planten. En je hoeft zelfs niet eens een half jaar te wachten op het eerste resultaat! Eerst even de basis van het bollenplanten: Houd voor het planten drie keer de hoogte van de bol aan. Een narcis van 5 centimeter moet dus 15 centimeter diep worden geplant.

Acht weken kleur

Dan: welke bloembollen kies je? Vind je het lastig bloembollen te kiezen voor het mooiste effect? In ons tuincentrum vind je zakjes vol bloembollen die vooral bijen en vlinders aantrekken (Happy Butterfly mix of Happy Bee mix). Of je kiest voor zakjes bloembollen die per vierkante meter voor acht weken bloemen zorgen. Het enige wat je hoeft te doen is het kiezen van de kleur of de insecten die je wilt lokken en planten maar! 

 

In dit filmpje van Jurgen helpt hij jou met opvallende -en mooie!- plekken voor het planten van bloembollen.

 

Bloemen in de winter

Toch liever een specifieke bloem? Als je in oktober de bollen van de Colchicum autumnale album (herfstkrokus) plant, heb je tot december prachtige kleine krokusjes. Ook bijzonder is de Colchicum Waterlily, met een mooie roze bloem, die in dezelfde periode bloeit. Goed te weten: zowel deze krokus als deze 'waterlily' is meerjarig! 

Zonnige narcis

De lente kondigt zich aan wanneer de eerste sneeuwklokjes verschijnen. Deze Galanthus elwosii kun je eind deze maand al planten voor een feestje in februari. Daarna begint het feest van de narcis – bij ons verkrijgbaar in maar liefst veertig soorten. De narcis plant je van september tot december en wordt tussen de 15 en 45 centimeter lang.

Maak indruk met de tulp

De tulp is bij uitstek de plant die je tuin, balkon of dakterras in het voorjaar uitbundig kleur geeft. Je hebt de traditionele rode tulpen, maar wat dacht je van de spectaculaire Tulipa Sensual Touch, of de Caribbean Parrot met geel en oranje? Praktisch elke kleur is verkrijgbaar, tot de bijna zwarte tulp Havran. De meeste tulpen zijn tussen de 40 en 60 centimeter hoog, maar ook mini-tulpjes zijn leuk om mee te variëren, zoals de witte Tulipa Turkestanica of de mooie zachtpaarse Tulipa Bakeri Lilac Wonder.

Reus van een lelietje-van-dalen

Ook blauwe druifjes en anemonen komen in april en mei boven de grond. Ben je een liefhebber van sneeuwklokjes en lelietjes van dalen? Probeer dan ook eens de ‘Leucojum gravetye giant’, een lelietje-van-dalen die maar liefst 50 centimeter kan worden!

Prachtige ui

Geef je tuin of dakterras extra allure met de Allium (ui). Deze prachtig sierlijke plant groeit met grote paarse bollen tot 90 centimeter hoog. Hierdoor is deze plant ideaal voor de border. De variant Siculum bloeit van april tot juni en wordt 40 centimeter hoog. Benieuwd met welke bloemen je nog meer kunt uitpakken? In ons tuincentrum vind je honderden bollen voor een echt tuinfeest.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven