Vandaag open van 09:30 - 18:00

Handige tips voor het plaatsen van tuinafscheiding!

Handige tips voor het plaatsen van tuinafscheiding!

Nieuwe schutting plaatsen met tuincentrum osdorpTijd voor een nieuwe schutting of mooie haag zodat je eindelijk kunt genieten van wat meer privacy? Lees dan vooral verder en laat je inspireren door de voorbeelden op onze Pinterest pagina!

Wet- en regelgeving bij het plaatsen van een schutting

Aan het plaatsen van erfafscheiding kunnen beperkende wetten en regels hangen. Een schutting mag bijvoorbeeld niet hoger zijn dan 2 meter en is hij zichtbaar vanaf de openbare weg dan moet je er officieel een omgevingsvergunning voor aanvragen. Ook handig om te weten is dat, indien er sprake is van gezamenlijke erafscheiding, de buren kunnen worden verplicht om de helft van de kosten op zich te nemen. Over het algemeen zal je niet snel tegen problemen aanlopen, maar het is wel verstandig om vooraf uit te zoeken of jouw wensen toelaatbaar zijn en later niet voor problemen gaan zorgen. Op internet staan verschillende artikelen waarin uitgebreid wordt ingegaan op de wet- en regelgeving, neem bijvoorbeeld eens een kijkje op www.juridischloket.nl en navraag bij de gemeente geeft ook snel duidelijkheid.  

Tien, vijftien of twintig jaar plezier van je nieuwe schutting?

Verliefd op een natuurlijke ‘look’, of toch liever modern en onderhoudsvriendelijk? De keuze is reuze: bij tuincentrum Osdorp vind je schuttingen van wilg en riet voor een natuurlijke uitstraling, maar ook grenen, vuren, hardhout en kunststof schuttingen behoren tot de mogelijkheden. Een grenen schuttingen kun je in veel kleuren beitsen, maar ze worden ook kant-en-klaar in diverse kleuren verkocht. Wanneer je een schutting een klein stukje boven de grond plaatst, met hardhouten of betonnen palen, heb je er jaren plezier van. Van grenen zo’n tien jaar, van hardhout vijftien tot twintig jaar en kunststof of steen gaat natuurlijk nog langer mee. 

Laat je inspireren door onze Pinterest pagina met mooie hagen en schuttingen

Voorbeelden van mooie schuttingen en hagen tuincentrum Osdorp AmsterdamMet erfafscheidingen kun je veel leuke dingen doen, neem eens een kijkje op onze Pinterest pagina waar wij meer dan 120 voorbeelden voor je hebben verzameld. Hagen zijn er in vele soorten en maten, de ene vraagt veel onderhoud en de ander niet, vraag onze groenexperts om advies voordat je een haag gaat kopen, zo voorkom je teleurstellingen achteraf. Let er bij houten schuttingen op dat de kleur door weersinvloeden op den duur zal vervagen. De meeste houtsoorten worden een beetje grijs. Door de juiste houtsoort te kiezen en de juiste onderhoudsmiddelen te gebruiken kan je dit zoveel mogelijk tegenhouden.

Kom naar tuincentrum Osdorp voor meer inspiratie en informatie!

Bij tuincentrum Osdorp vind je het grootste aanbod schuttingen en hagen van Amsterdam en omstreken, van kant-en-klare oplossingen tot maatwerk aan toe. Daarnaast hebben onze medewerkers wél de kennis en ervaring om je te voorzien van een goed advies over de materialen, werkwijze en benodigde accessoires om de klus te klaren. Zo hoeft het plaatsen van een schutting helemaal niet moeilijk te zijn! Wilt u het plaatsen van de schutting liever uitbesteden? Dan kunnen ze u ook in contact brengen met een ervaren hovenier. 

Download de gratis Tuinklus PDF met handige tips

Voor iedereen met mooie balkon-, terras- of tuinplannen hebben wij de gratis Tuinklus PDF ontwikkeld met daarin de aandachtspunten voor de vijf grootste tuinklussen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven