Vandaag open van 10:00 - 17:00

Elektrische barbecue kopen? Lees eerst de aankooptips!

Met een elektrische barbecue kies je voor gemak. Stop de stekker in het stopcontact, stel de temperatuur in en je bent klaar! Ze zijn vaak klein van formaat en creëren weinig rook waardoor ze ideaal zijn voor gebruik op balkons en binnenplaatsen.

Weber Pulse elektrische bbq

Wat verwacht je van je elektrische barbecue?

De keuze is gemaakt, je wilt een elektrische bbq aanschaffen. Maar, hoe kies je het juiste model? Wij adviseren om eerst te bepalen wat je precies verwacht van je nieuwe barbecue. Wat voor type barbecueër ben je? Simpelweg gezegd: hoe ga jij de barbecue gebruiken? Wij maken onderscheid tussen verschillende soorten barbecueërs.

  • De gezelligheidsgriller: jij wilt gewoon lekker hamburgers, worsten en speklappen grillen en ondertussen van een drankje genieten in de zon. Slow-cooking? Daar heb jij geen tijd voor!
  • De experiment-griller: doordeweeks ben jij een gezelligheids-griller, maar op een mooie zondag ben jij wel in voor wat bijzondere grilltechnieken, zoals slow-cooking en roken met houtsnippers!
  • De grill-expert: doordeweeks en het weekend maken voor jou geen verschil, jij wilt altijd de beschikking hebben over de beste grilltechnieken en sluit geen compromissen.

Welke soorten elektrische barbecues zijn er?

Je hebt de keuze uit verschillende soorten elektrische barbecues. Elke soort heeft zijn eigen voor- en nadelen en daarom is het goed om eerst na te denken over de soort elektrische bbq die je nodig hebt. We zullen kijken naar de elektrische barbecues op een frame en verschillende draagbare elektrische barbecues.

Elektrische barbecue met onderstel

Weber elektrische barbecue met onderstel

Er zijn verschillende elektrische grills op een frame of onderstel met wielen. Deze staande modellen zijn erg gemakkelijk in gebruik door de gebruikershoogte die ze bieden. De varianten op wielen bieden ook extra flexibiliteit om ze makkelijk te verplaatsen en op te bergen.

Elektrische barbecue op frame score op grilltechniek:Weber Master Touch kogelbarbecue

  • Direct grillen: ++
  • Indirect grillen: +++
  • Slow-cooking: +

De voordelen van een elektrische barbecue op frame

  • Temperatuur makkelijk in te stellen
  • Weinig last van rook dus geschikt voor balkons
  • Door ontbreken van een externe energiebron makkelijk te verplaatsen en op te bergen

De nadelen van een elektrische barbecue op frame

  • Stopcontact vereist, dus barbecueën in het park is er niet bij
  • Ook met rookhout lastig om die klassieke rokerige bbq-smaak te krijgen
  • Voorverwarmen duurt lang (ca 20 minuten)

Dr. Grill adviseert jou de volgende elektrische barbecue op frame!

Om je een handje te helpen met de keuze voor een nieuwe een elektrische barbecue op frame hebben wij onze eigen expert-griller Michel de volgende vraag gesteld:

Welke elektrische barbecue op frame zou jij kopen als je een gezelligheidsgriller, experiment-griller of expert griller bent?   

Beste elektrische barbecue op frame voor de gezelligheidsgriller

Er zijn verschillende elektrische barbecues te vinden voor de gezelligheidsgriller. Deze modellen zijn wat minder uitgebreid dan de grotere varianten en daardoor ook een stuk voordeliger.

Beste elektrische barbecue op frame voor de experiment-griller

Als experiment-griller zoek je net dat beetje extra vergeleken met de gezelligheidsgriller. Wij adviseren dan een elektrische barbecue die een maatje groter is en meer opties biedt.

Ben je een echte expert-griller, dan raden wij je het gebruik van een elektrische barbecue op frame niet aan. Je bent beter af met een houtskoolbarbecue, kamado barbecue of gasbarbecue.

Draagbare elektrische barbecue

Weber draagbare elektrische bbq

Met een draagbare elektrische barbecue heb je super veel flexibiliteit. Zet hem op tafel wanneer je wilt barbecueën en berg hem makkelijk op na gebruik. Het enige wat je nodig hebt is een stekker en je kan aan de slag. Draagbare elektrische bbq's zijn vaak compact en daardoor ideaal voor kleine gezelschappen. Doordat ze weinig rook creëren zijn deze kleine bbq's ideaal voor gebruik op balkons en dakterrassen.

Draagbare elektrische barbecue score op grilltechniek: Weber Pulse draagbare elektrische bbq

  • Direct grillen: ++
  • Indirect grillen: +++
  • Slow-cooking: +

De voordelen van draagbare elektrische barbecue

  • Temperatuur makkelijk in te stellen
  • Weinig last van rook dus geschikt voor balkons
  • Door ontbreken van een externe energiebron makkelijk te verplaatsen en op te bergen

De nadelen van draagbare elektrische barbecue

  • Stopcontact vereist, dus barbecueën in het park is er niet bij
  • Ook met rookhout lastig om die klassieke rokerige bbq-smaak te krijgen
  • Voorverwarmen duurt lang (ca 20 minuten)

Dr. Grill adviseert jou de volgende draagbare elektrische barbecues!

Om je een handje te helpen met de keuze voor een nieuwe draagbare elektrische barbecue hebben wij onze eigen expert-griller Michel de volgende vraag gesteld:

Welke draagbare elektrische barbecue zou jij kopen als je een gezelligheidsgriller, experiment-griller of expert griller bent?   

Beste draagbare elektrische barbecues voor de gezelligheidsgriller

Er zijn verschillende draagbare elektrische barbecues te vinden voor de gezelligheidsgriller. Deze modellen zijn wat minder uitgebreid dan de grotere varianten en daardoor ook een stuk voordeliger.

Beste draagbare elektrische barbecues voor de experiment-griller

Als experiment-griller zoek je net dat beetje extra vergeleken met de gezelligheidsgriller. Wij adviseren dan een elektrische barbecue die een maatje groter is en meer opties biedt.

Ben je een echte expert-griller, dan raden wij je het gebruik van een elektrische barbecue op frame niet aan. Je bent beter af met een houtskoolbarbecue, kamado barbecue of gasbarbecue.

Verschillende grill-technieken toepassen op een elektrische barbecue

De meest bekende technieken om te grillen zijn direct grillen, indirect grillen en slow-cooking. De direct grill methode is eenvoudig toe te passen op een elektrische barbecue. Bij een elektrische barbecue plaats je het gerecht recht boven de hittebron. Direct grillen doe je op temperaturen van 170 - 230 graden.

Direct grillen op een elektrische bbq

Bij indirect grillen maak je een soort heteluchtoven van je elektrische barbecue. Het is daarbij van belang dat je barbecue een deksel heeft, en een ingebouwde thermometer zodat je de temperatuur goed kan controleren. Bij indirect grillen gaat het om grotere stukken vlees die je langzaam laat garen op een lagere temperatuur (120 - 175 graden). Vandaar dat een deksel en thermometer vereist is voor deze manier van grillen. Indirect grillen is geen probleem met een elektrische barbecue. Je doet dit bijvoorbeeld door een opvangschaal te combineren met een verhoogd grillrooster.

 

Ben je er nog niet helemaal over uit en wil je graag persoonlijk advies? Vaak kun je met de juiste accessoires alsnog het gewenste resultaat bereiken. Kom dus vooral eens langs in onze grote showroom in Amsterdam. Laat je inspireren en adviseren in de grootste bbq showroom van Nederland. Bij ons vind je elektrische barbecues van de bekende merken Weber, Napoleon en Barbecook.

Ontdek ons tuincentrum

Online of in Amsterdam elektrische barbecues kopen

Barbecues of BBQ accessoires kopen in onze webwinkel? Dat is een goede keuze, want bij ons vind je een zeer groot assortiment gasbarbecues en barbecue accessoires! Online is het aanbod kleiner dan in onze barbecue showroom in Amsterdam, dus woon jij in Haarlem, Zaandam, Hoofddorp, Amstelveen, Badhoevedorp of ergens anders in de buurt van Amsterdam? Kom dan zeker een keer bij ons langs en bekijk ons aanbod barbecues en barbecueaccessoires.

Volg tuincentrum Osdorp op Instagram Volg tuincentrum Osdorp op Instagram voor leuke inspirerende foto's en berichten.

 Volg tuincentrum Osdorp op Facebook voor mooie aanbiedingen, leuke en inspirerende berichten en blijf altijd op de hoogte.

 Volg ons barbecue pinbord op Pinterest voor de leukste barbecue-ideeën.

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

barbecues
Barbecue kopen? Deze aankooptips wil je niet missen! Natuurlijk van Osdorp!

Ben je op zoek naar een barbecue, maar heb je geen idee waar je naar moet kijken? Wij nemen je mee langs alle soorten bbq's die er zijn!

Lees meer...
barbecues
Gasbarbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

Barbecueën op gas is een uitstekende keuze, maar hoe weet je welke gasbarbecue je nodig hebt? Lees snel verder voor ons advies!

Lees meer...
barbecues
Houtskoolbarbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De houtskoolbarbecue is de meest traditionele keuze, maar hoe weet je welke houtskool bbq je nodig hebt? Lees snel verder voor ons advies!

Lees meer...
barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
barbecues
Pizza maken op de barbecue? Dat doe je zo!

Pizza's maken die de smaak van een in pizza oven gebakken pizza evenaren? In dit blogitem lees je hoe je een pizza bakt op de BBQ.

Lees meer...
barbecues
Houtskool of briketten, wat heb je nodig?

Welke soorten brandstof zijn er voor de houtskoolbarbecue en de kamado en welke kan je het beste gebruiken? Lees verder voor onze tips en & advies!

Lees meer...

Aanbevolen producten

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

potten
DIY terrasafscheiding met deze plantenbakken

Een terrasafscheiding van plantenbakken geeft privacy én meer groen in de tuin of op het dakterras. Welke plantenbakken zijn hiervoor het beste geschikt en hoe vul je deze met de juiste planten? We leggen het graag uit!

Lees meer...
barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven