Vandaag open van 09:30 - 18:00

Wateroverlast in je tuin? Deze 7 tips maken je tuin regenproof!

Wateroverlast in je tuin? Deze 7 tips maken je tuin regenproof!

Opeens staat je tuin na een flinke regenbui helemaal blank. Gebruik deze zeven slimme tips om je tuin voortaan regenproof te maken. 

  1. Tegels eruit, groen erin! Kies je voor meer groen, dan zakt het water beter in de bodem. Voordeel is dat het water niet via het riool hoeft te worden afgevoerd. Groen is niet alleen fijn voor de fauna. Een groene tuin is ook koeler in de zomer dan een tuin met alleen tegels.
  2. Wel tegels? Kies dan voor (gedeeltelijk) waterpasserende verharding. Denk aan klinkers of tegels met een open voeg. 
  3. Kies voor halfverharding in je tuin. Denk aan schelpen, houtspaanders, dennenschors, cocaodoppen of split. Staat mooi en maakt je tuin regenproof!
  4. Leg een geveltuin aan. Door een geveltuin kan het regenwater in de grond verdwijnen. Kijk wel eerst even op www.amsterdam.nl; een stadstuin moet aangevraagd worden. 
  5. Grindstroken zorgen voor droge voeten. Je boort een gat in de grond met een grondboor en vult het gat met grind. Zo ontstaat er een waterbuffer die vol loopt tijdens een regenbui. Het water wordt daarna langzaam weer opgenomen door de bodem.
  6. Een andere handige oplossing is een regenton, die je aansluit op de regenpijp. Daarmee kun je je planten water geven, als het nodig is. De regentonnen zijn al lang niet meer log en groot. In ons tuincentrum vind je een paar prachtige exemplaren.

Ben je benieuwd wat je nog meer kunt doen voor een droge tuin? Kijk op osdorp.nl/water of rainproof.nl voor meer tips!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
potten
DIY terrasafscheiding met deze plantenbakken

Een terrasafscheiding van plantenbakken geeft privacy én meer groen in de tuin of op het dakterras. Welke plantenbakken zijn hiervoor het beste geschikt en hoe vul je deze met de juiste planten? We leggen het graag uit!

Lees meer...
barbecues
Kamado barbecue kopen? Hier moet je op letten!

De echte barbecue-experts gaan voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er waar moet je op letten bij de aanschaf?

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven