Vandaag open van 10:00 - 17:00

Boek jouw tuinontwerp of beplantingsadvies nu online, meer info >

BBQ tips

BBQ tips

Bent u ook al weer volop aan het barbecuen? Wij hebben de BBQ tips voor een gezellige en heerlijke barbecue voor u op een rij gezet!

BBQ aanmaken

  • Houtskool of briketten? Houtskool wordt heter, maar brand snel op. Briketten zijn perfect voor lang BBQen op lagere temperaturen en bij het roken.
  • Gebruik aanmaakblokjes, het liefst zonder wasbenzine of kerosine, omdat deze stoffen stinken en de geur en smaak van deze stoffen ook in het vlees gaat zitten.
  • Leg een laag briketten of houtskool in de barbecue en doe de aanmaakblokjes (2-3 voor een kleine BBQ) in het midden. Duw ze goed naar beneden.
  • Steek de blokjes aan en als ze goed branden kun je de houtskool of briketten op en rond de vlammen leggen, zodat je een torentje maakt.
  • Wacht 15 tot 20 minuten voor je begint met barbecueën.

Elektrische of gas barbecue

Bij een gasbarbecue opent u eerst de deksel, draait u de gasfles open (zorg dat deze goed is aangesloten!) en gebruik de regelknop en ontsteking om de barbecue aan te zetten en de temperatuur in te stellen.

Bij een elektrische barbecue hoeft u alleen de stekker in het stopcontact te steken en de temperatuurregelaar op de hoogste stand te zetten. Wacht 25 minuten tot de BBQ heet is en u kunt beginnen!

Barbecue schoonmaken

  • Smeer het rooster voor gebruik in met olie om aangekoekte etensresten zo veel mogelijk te voorkomen (doe dit ook regelmatig tijdens het barbecueën).
  • Schoonmaken gaat het makkelijkst als de barbecue nog warm is.
  • Wrijf met een doorgesneden citroen over het rooster, zo wordt het makkelijker het rooster schoon te krijgen.
  • Gebruik een warm/ heet sopje met afwasmiddel om het vet en etensresten te verwijderen.
  • De deksel kan ook vettig worden, dit is met een ontvettende schoonmaakspray goed te verwijderen.
  • Bij elektrische barbecues of gasbarbecues zitten vaak grillroosters en bakplaten die je na gebruik meteen schoon kunt branden. Zet de BBQ op de hoogste stand en doe de deksel dicht. Na tien minuten kun je de resten met een borstel wegvegen (gebruik geen staalborstel! Die kan de roosters beschadigen).
  • Sommige barbecues hebben onderdelen die in de vaatwasser kunnen!

 Heeft u nog vragen? Kom gerust eens langs in ons tuincentrum in Amsterdam-Osdorp

Klaar voor de barbecue!

Met deze handige tips bent u helemaal klaar voor het barbecue seizoen! Voor alle benodigdheden kunt u in ons tuincentrum in Amsterdam-Osdorp terecht! U kunt uw vragen aan onze medewerkers stellen, zij adviseren u graag.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven