Vandaag open van 09:30 - 18:00

Woonplant van de maand juni: Zamioculcas

Tags:
Woonplant van de maand juni: Zamioculcas

In juni is krachtpatser Zamioculcas de Woonplant van de maand. Hip, stijlvol en supermakkelijk in de verzorging. 

'Sterk staaltje natuur'

De Zamioculcas is een krachtige plant met stevige en opvallende leerachtige bladeren. Zijn roots liggen in het warme Afrika. Deze sterke woonplant, met een ‘vetplant look’ is een aanwinst voor de huidige woon –of slaapkamer. Daarbij is het één van de makkelijkste woonplanten: zowel op een lichte als een iets donkerdere plek doet hij het goed en ook een slok water minder vergeeft hij je direct. De bladeren hebben een mooi gelijkvormig patroon, helemaal ‘Made by Nature’. 

Modern interieur.Het mooie donkergroen en de gelijkmatige opbouw van de Zamioculcas past goed in het strakke moderne interieur. Geef de plant lekker wat ruimte door bijvoorbeeld een plekje op een bankje of een retro kruk vrij te maken. Materialen die mooi bij deze woonplant staan zijn glad en functioneel, zoals metaal, kunststof en gelakt hout. De onverstoorbare uitstraling van de Zamioculcas geeft rust in het gehaaste moderne leven. Bovendien ziet de woonplant eruit als een buitenplant en dat geeft een boost aan het zomergevoel. 

Zinderend Zanzibar. Hoewel Zamioculcas botanisch gezien al sinds 1892 bekend is, is hij pas sinds een jaar of twintig in gebruik als kamerplant. In Zanzibar was het één van de natuurlijke hoogstandjes. Nederlandse kwekers zagen hier een kans in rond 1996 en zijn deze krachtige plant gaan kweken. Sindsdien is de Zamioculcas een populaire en geliefde woonplant. Bedankt Zanzibar!

Stabiel & Zen. De betekenis van de naam Zamioculcas is lastig te herleiden. Culcas is een oude naam voor een ander geslacht Colocasia. De soort zamiifolia heeft bladeren die lijken op de Zamia-varens. En de geveerde bladeren zijn kenmerkend voor beide planten. Het is dus een mix van die twee geworden. Zamioculcas is een stoïcijns type: valt niet uit, groeit niet hard, is de stabiliteit zelve. Vanwege die Zen uitstraling biedt de plant behulpzame focus bij meditaties.

Easy verzorgtips:  

De plant slaat voeding en water op in de stengels en de ondergrondse knol en kan een paar weken op deze reserves teren. 

Het enige waar de van oorsprong Afrikaanse Zamioculcas niet tegen kan is kou en een aanhoudend voetbad. Wie de plant wil laten doorgroeien, verpot hem tijdig in een grotere pot en gunt hem voldoende daglicht.   

Wilt u meer informatie, tips of heeft u vragen over de Zamioculcas? Bezoek ons tuincentrum in Amsterdam-Osdorp.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinmeubelen
Dit is het verschil tussen all-weather en normale tuinkussens!

Geen ruimte en zin om je tuinkussens elke keer op te ruimen als het gaat regenen? Kies dan voor all-weather tuinkussens.

Lees meer...
barbecues
Gasbarbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

Barbecueën op gas is een uitstekende keuze, maar hoe weet je welke gasbarbecue je nodig hebt? Lees snel verder voor ons advies!

Lees meer...
tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven