Vandaag open van 09:30 - 18:00

Koper en brons in de (moes)tuin

Koper en brons in de (moes)tuin

Het is een van de grote interieurtrends van dit moment: lampen en accessoires – van bestek  tot bloempotten – van koper, messing of brons. Of op z’n minst in die tinten, glanzend dan wel mat. Ook voor degenen die trends liever aan zich voorbij laten gaan is het een goed idee te denken aan koper en brons voor in de tuin.

Nuttige eigenschappen

Koper roest niet, schrikt slakken af en is zelfs geschikt om de bodemstructuur te verbeteren.

Anti-slak

Slakken hebben een hekel aan koper, want als ze ermee in contact komen krijgen ze een kleine elektrische schok. Daarom zijn er tegenwoordig koperen ringen en kopertape verkrijgbaar. De ringen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en plaats je om kwetsbare planten en groenten. Het tape is geschikt om op potten met bijvoorbeeld hosta’s of sla te plakken.

Grondverbeteraar

Bronzen of koperen tuingereedschap gaat niet alleen lang mee, maar is comfortabel in het gebruik en verbetert zowel de waterhuishouding als de structuur van de grond. Door te werken met een bronzen of koperen schep(je) of riek behoudt de aarde zijn natuurlijke spanning en magnetisch veld, waardoor planten beter kunnen groeien.

Kopersporen

Koper is bovendien een belangrijk sporenelement voor (moes)tuinplanten. Gebrek eraan leidt tot zwakke groei en een minder rijke oogst. Koper kan onvoldoende in de grond aanwezig zijn, maar een tekort aan koper kan ook ontstaan door een overmaat aan kalk, ijzer of stikstof in de grond. Vooral groenten als ui, spinazie sla, rode biet en wortel zijn gebaat bij voldoende kopersporen, net zoals azalea’s, rododendrons, camelia’s, chrysanten, gerbera’s, anjers en primula’s. Er is speciale kopermeststof of koperchelaat verkrijgbaar. Vraag ernaar in ons tuincentrum in Amsterdam-Osdorp.

Extra tips

  • Wees zuinig met kopermeststof, want een te hoog kopergehalte is schadelijk voor het bodemleven. Volg de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
  • Denk ook eens aan een decoratieve koperen gieter en koperen plantenetiketten voor een vleugje glamour in de (moes)tuin.

Nog meer tips? Bezoek ons tuincentrum in Amsterdam-Osdorp.

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinmeubelen
Dit is het verschil tussen all-weather en normale tuinkussens!

Geen ruimte en zin om je tuinkussens elke keer op te ruimen als het gaat regenen? Kies dan voor all-weather tuinkussens.

Lees meer...
barbecues
Gasbarbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

Barbecueën op gas is een uitstekende keuze, maar hoe weet je welke gasbarbecue je nodig hebt? Lees snel verder voor ons advies!

Lees meer...
tuinhout
Zo plaats je stenen, houten of composiet tegels op een dakterras of balkon!

Benieuwd hoe je binnen 5  eenvoudige stappen een mooi 'betegeld' dakterras of balkon hebt? Lees dan verder voor alle tips! 

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven