Vandaag open van 09:30 - 18:00

Gezien in de folder: Clematis, dé ster onder de klimplanten

Gezien in de folder: Clematis, dé ster onder de klimplanten

Zo tenger als de clematis oogt, zo sterk is hij. Deze lenige slingeraar is ideaal voor een kleine tuin. Zelfs een pot is al voldoende. Er zijn duizelingwekkend veel soorten. Sommige met mini-bloempjes, andere met kanjers. Ze bloeien gul en zijn er in talloze kleuren. In elk seizoen zijn er meerdere aantrekkelijke soorten te vinden.

Variatie

Binnen de clematis kun je meerdere groepen onderscheiden. Er zijn vroege bloeiers die uitbundig bloeien in maart en april met relatief kleinere bloemen. Daarnaast is er een groep clematissen die in de zomer bloeien en vanwege de bloemgrootte, grootbloemige clematissen worden genoemd. Deze bloeien in de maanden juni en juli. Verder zijn er ook nog herfstbloeiende clematissen met gele bloemen en daarna mooie pluizen, ideaal te verwerken in bloemstukken. Tenslotte bestaan er ook winterbloeiende en wintergroene soorten. Het hele jaar rond zijn er dus mooie clematissoorten te vinden. Welke clematis is jouw favoriet?

Vroegbloeiende Clematis

Deze vroegbloeiende clematissoorten hebben dubbele, stervormige bloemen met lange, spitse bloemblaadjes. Heel bijzonder! Echt een aanwinst voor je lentetuin. Wij hebben nu diverse soorten op voorraad, kom je snel kijken?

Bezoek de webshop

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Houtskool of briketten, wat heb je nodig?

Barbecueën op houtskool of toch brikketten? Dat hangt er maar net vanaf! Lees er alles over in dit blogitem!

Lees meer...
tuinmeubelen
Dit is het verschil tussen all-weather en normale tuinkussens!

Geen ruimte en zin om je tuinkussens elke keer op te ruimen als het gaat regenen? Kies dan voor all-weather tuinkussens.

Lees meer...
barbecues
Gasbarbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

Barbecueën op gas is een uitstekende keuze, maar hoe weet je welke gasbarbecue je nodig hebt? Lees snel verder voor ons advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven