Vandaag open van 09:30 - 18:00

Gezien in de folder: Zelf gekweekt bij de kweekschool

Gezien in de folder: Zelf gekweekt bij de kweekschool

Zelf gekweekt

Kweken, stekken, zaaien en verspenen, oogsten uit eigen tuin...wat heb je nodig en welke stappen volg je? De kweekschool spijkert je bij. Eerst zaaien en straks oogsten, hoe leuk is dat? Als je planten gaat zaaien die straks buiten in de volle grond of een grote pot verder gaan groeien, gebruik dan turfpotjes. Die zijn ideaal en daarmee hoef je kwetsbare wortels niet te verstoren en kan je plantje met pot en al zo de grond in en meteen verder groeien.

Kiemgroenten

Het is nu de perfecte tijd om zelf te gaan kweken. En voor het kweken van de supergezonde kiemgroenten heb je niet veel meer nodig dan zaden en een kweekbak of een compleet kweeksetje en een lichte vensterbank. Tien dagen na het zaaien kan er al geoogst worden. Knip de kiemplantjes op ongeveer 1/3 vanaf de grond af met een scherp schaartje. De plantjes kunnen direct gegeten worden zonder te wassen, ze zijn namelijk biologisch en onbespoten. De plantjes groeien gewoon weer aan, nadat je ze de eerste keer geknipt hebt. De keer erna kun je ze met wortels en al uit het kweekbakje halen en de wortels afknippen. De wortelts gooi je weg, de rest kan lekker op brood of in een salade. Kweek smakelijk!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven