Vandaag open van 09:30 - 18:00

Boek jouw tuinontwerp of beplantingsadvies nu online, meer info >

Gezien in de folder: Pril in pastel

Tags:
Gezien in de folder: Pril in pastel

Het voorjaar staat weer voor de deur. En hoe kun je beter het voorjaar inluiden dan met vrolijk gekleurde en heerlijk geurende voorjaarsbloeiers voor in je huis en tuin?

Lente in je bol

Bij de eerste zonnestralen is het is ons hoofd al lente. En binnen kan het al snel lente zijn, want met bolletjes in pot heb je in ‘no-time’ de lente in huis. Heerlijk al die vrolijke voorjaarsbolletjes in huis en tuin. Natuurlijk zijn er naast bloeiende bolletjes nog veel meer lentetoppers te koop. Kom daarom naar ons tuincentrum en proef de lentesfeer!

Katjeswilg

Salix chaenomeloides ‘Mount Aso’ is een fantastische nieuwe wilg met opvallend grote roze katjes in de winter. Genoemd naar de Japanse actieve vulkaan ‘Mount Aso’. Deze beauty is de hele winter door aantrekkelijk vanwege de mooie takken met rode bloemknoppen. Al heel vroeg onstaan er katjes die telkens van kleur (van roze naar grijs en vervolgens opnieuw roze en tenslotte geel) veranderen. Zelfs het blad is mooi grijsgroen met een witte nerf. Een echte aanrader dus!

Verzorging bolletjes

Hoe verzorg je deze heerlijke lente-in-een-potje-bolletjes? Nou eigenlijk heel simpel: een bol heeft alles in zich en heeft nauwelijks verzorging nodig. Af en toe een scheutje water en een lichte plek vinden ze al fijn. En hoe lager de temperatuur hoe langzamer de bolletjes zich ontwikkelen. Ze bloeien dus langer op een koele plek. Na de bloei kun je ze in de tuin planten en heb je er volgende jaren nog steeds plezier van!

Lentebloesem

In Japan wordt de bloeitijd van de sierkers groots gevierd met het Sakurafeest. Ook bij ons is de sierkers populair. De Prunus (sierkers) is er in veel soorten en maten. Wij hebben voor de compacte Prunus ‘Kojou no Mai’ gekozen. Deze dwerg sierkers is geschikt voor in pot op je terras of tuintafel.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven