Vandaag open van 09:30 - 18:00

Boek jouw tuinontwerp of beplantingsadvies nu online, meer info >

Help, muggen! 9 tips tegen muggen

Help, muggen! 9 tips tegen muggen

Een zeurend zoemend geluid in je slaapkamer? Dan weet je al hoe laat het is: een mug! We vroegen onze Facebookvolgers naar hun beste tips tegen muggen. Van huis-tuin-en-keukenmiddeltjes tot vreemde oplossingen!

 

Lavendelolie
Doe wat eucalyptusolie of lavendelolie op je beddengoed of nachtgoed, is de tip van Helen van Bottenburg-doesburg. “Van lavendel kun je ook heerlijk slapen. Je kunt het overdag op je kleding druppelen.” Lucie Meijer-Rose adviseert om te gaan douchen met eucalyptus.

Citronella-gel
Sandra Band wordt meestal lek gestoken. Maar nu zweert ze bij citronella-gel, gekocht bij de Action. “Sinds ik deze heb staan, bijna geen mug meer gehad en zeker niet gestoken. Behalve toen de gel op was.” Angela Beset kiest ook voor citronella, maar dan in een flesje. Dat druppelt ze op haar kussen. “En smeer jezelf er ook een beetje mee in. Geen last van muggen!” Maar dat levert je weer een ander probleem op, zegt Louise van den Berg-Uytenhaak. “Meestal ruikt dat zo sterk, dat je daar weer niet van kan slapen.”

Deet
Ook Esmée Boeljon wordt flink geplaagd door de stekende muggen. Ze gebruikt heel veel deet. “Voor zowel mezelf als de mildere variant voor mijn hond.” Insmeren met Jaico is een tip van Ellen van der Vaart. “Daar zit Deet in en het slaapt heerlijk!” Helen van Bottenburg is niet heel enthousiast over Deet – niet fijn als je astmatisch bent.

Ventilators
Robert van der Hoek kiest niet voor middeltjes, maar zet gewoon de ventilator in zijn slaapkamer. “Een grote storm in je kamer en geen mug die de kamer komt ingevlogen!” Ook Marjolijn Wesselink kiest voor deze optie. “Muggen houden niet van tocht.” Eliane Lenie heeft goede ervaringen met de airco. Op snikhete avonden sowieso geen slecht idee.

Tonic drinken
​Fijn voor de liefhebbers: Tonic drinken. Daar zit kinine in en daar houden muggen niet van, schrijft Marian van Trigt.

Vitamine B-tabletten slikken
Wie een hekel heeft aan muggen, moet soms voor vreemde oplossingen kiezen. Marian tipt namelijk ook het slikken van vitamine B-tabletten. Want daar gaat je huid van stinken. Ook Janina Mencnarowski tipt de Vitamine B1-tabletten.

Muggenpleister
Een opvallende tip van Eveline van Oorschot, die zelf fan is van de elektrische. Haar zoon krijgt muggenpleisters op, voor als hij naar buiten gaat. “Deze zijn net nieuw, maar de pleisters werken.”

Citroenplant
Sandy Baars kiest voor een hele natuurlijke oplossing: zij heeft een citroenplant bij haar terrasdeur staan. “Geen last van muggen meer, echt een aanrader!” Esther Sombroek en Ria van der Eijk zijn heel enthousiast over de citroengeranium.

De krant
Mochten alle bovenstaande tips niet werken, dan kun je altijd nog terugvallen op de oude techniek: aan de slag met de krant. Het kost wat moeite, maar de aanhouder wint!

 

Heb jij nog speciale tips tegen muggen? Reageer op onze Facebookpagina!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

barbecues
Kamado barbecue kopen? Lees eerst deze aankooptips!

De echte barbecue-experts gaan natuurlijk voor een kamado barbecue. Maar, welke soorten zijn er dan en wat heb je nodig?

Lees meer...
tuinhout
Tips en inspiratie voor een overkapping :)

Zit je te denk aan een overkapping? Lees dan deze handige tips en bekijk inspirerende voorbeelden! 

Lees meer...
tuinplanten
Tuinontwerp: tips en advies bij beplanting

Ben je bezig met je tuinontwerp en wil je veel groen toevoegen? Lees dan snel verder voor onze tips en advies!

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven