Vandaag open van 09:30 - 18:00

Tuinontwerp: tips en advies bij bestrating

Is het hoog tijd om de bestrating in jouw tuin te gaan aanleggen of moet de oude bestrating ruimte maken voor iets nieuws? Wij staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden, je van een goed advies te voorzien of een offerte voor je te maken. Volg de tips in dit blog voor het toevoegen van bestrating in je tuinontwerp.

Bestrating toepassen in je tuinontwerp

Ben je begonnen met je tuinontwerp voor je droomtuin, maar heb je moeite met het invullen van de bestrating? Kijk eerst naar je tuinwensen en welke activiteiten je in je tuin wilt doen (BBQ'en, van de zon genieten, speelruimte voor de kinderen, op een terrasje zitten etc,) en houd daarbij ook rekening met de rest van het (toekomstige) gezin. Volg vervolgens onderstaande vragen om de bestrating in te vullen.

  • Staat de indeling van de tuin al vast en weet je precies waar de bestrating moet komen te liggen?

Neem dan alvast de maten op van de plekken die bestraat moeten gaan worden.

Denk goed na over de indeling van je nieuwe tuin.

  • Welk soort bestrating past het best bij jouw / jullie smaak?

Moet het een moderne, een landelijke of een natuurlijke tuin worden? Neem eens een kijkje op onze Pinterest pagina waar wij meer dan 80 bestratingsvoorbeelden voor je hebben verzameld. Ga naar ons pinterest bord en verzamel foto’s van de bestrating die het meest aansluit bij jouw / jullie smaak.

  • Waar komt de tuinverlichting en moeten er eventueel stopcontacten of wifipunten in de tuin worden aangelegd?

Wat voor tuinverlichting moet er in de tuin komen en op welke plekken? Het is belangrijk om hier vooraf over na te denken zodat de bekabeling alvast kan worden aangelegd. Ook als er stopcontacten in de tuin of bij een overkapping komen is het handig om dit vooraf duidelijk te hebben.

Houd rekening met de tuinverlichting voor je de bestrating aanlegt.

  • Wat zijn de wensen qua bewatering en besproeiing?

Moet er een automatisch bewateringssysteem in de tuin komen of voldoet een tuinslang ook? Als er een bewateringssysteem moet komen zal dit ook voor de bestrating moeten worden aangelegd.

Kom langs in tuincentrum Osdorp te Amsterdam

Zodra je antwoord hebt op deze vragen ben je al een heel eind met het invullen van de bestrating. Heb je nog een beetje hulp nodig? Kom dan vooral ook vrijblijvend langs in ons tuincentrum in Amsterdam. Onze medewerkers helpen je al te graag verder met je vragen en problemen en voor je het weet heb jij genoeg ideeën om aan de slag te gaan!

Hulp nodig bij de rest van je tuinontwerp?

Er zijn vast nog meer elementen waar je mee bezig bent, of die je nog moet uitwerken voor je nieuwe droomtuin. Lees onze andere blogs over dit ontwerp voor volop inspiratie en advies!

Tuinontwerp met tuinafscheiding

Hoe voeg je tuinafscheidingen toe in je tuinontwerp?

Is de tuinafscheiding toe aan vervanging of is het tijd om de eerste erfafscheiding te plaatsen? Voor alle tips en advies over het maken van een tuinontwerp met tuinafscheiding, kun je hier verder lezen >>

Tuinontwerp met overkapping

Hoe voeg je een overkapping toe in je tuinontwerp?

Erg populair, praktisch en gezellig, een overkapping. Te gebruiken voor opslag in de winter en daarna als plek om te ontspannen en genieten van het buitenleven. Voor alle tips en advies over het maken van een tuinontwerp met een overkapping, kun je hier verder lezen >>

Tuinontwerp met vijver

Hoe voeg je een vijver toe in je tuinontwerp?

Ben jij gek op water, dan is een vijver een logische keuze. Vijvers kunnen op maat worden aangelegd of kant-en-klaar als vijverbak worden geleverd. Voor alle tips en advies over het maken van een tuinontwerp vijver, kun je hier verder lezen >>

Tuinontwerp met beplanting

Hoe voeg je beplanting toe in je tuinontwerp?

Beplanting zorgt ervoor dat de tuin ook daadwerkelijk een tuin wordt, het is zoals ze zeggen 'de ziel van de tuin'. Voor alle tips en advies over het maken van een tuinontwerp met beplanting, kun je hier verder lezen >>

Ontdek ons tuincentrum

 Volg ons op Pinterest voor de leukste tuin-ideeën.

 Schrijf je in voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, aankondigingen van leuke activiteiten en handige tips.

Aanbevolen producten

Gerelateerde items

kerstverlichting
Zoveel meter kerstverlichting moet er in een kerstboom!

Worstel jij ook altijd met de vraag hoeveel meter kerstverlichting er in je kerstboom moet? Wij hebben het getest en in dit artikel lees je de resultaten!

Lees meer...
kunstkerstbomen
Kunstkerstboom kopen? Dat doe je met deze handige tips!

Een mooie kunstkerstboom kopen? Lees dan eerst deze handige aankooptips en geniet snel van een mooie versierde kunstkerstboom!

Lees meer...
kerstdorp
Het kerstdorp bij tuincentrum Osdorp in 2022

In 2022 is het kerstdorp volledig vernieuwd. Bekijk de foto's en kom langs.

Lees meer...
Schrijf je in en win!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak iedere maand kans op een cadeaubon t.w.v. € 25,-

Inschrijven