Amsterdam BBQ Battle

Ga naar het verslag met foto's van de BBQ Battle 2016

1e prijs
Waardecheque t.w.v.: €500

Vrij te besteden bij Tuincentrum Osdorp

2e prijs
Waardecheque t.w.v.: €250

Vrij te besteden bij Tuincentrum Osdorp

Amsterdam BBQ Battle 2016
Het publiek strijdt om de beste gegrilde hamburger

Weet jij precies hoe je de beste hamburgers op de barbecue maakt? Ga de uitdaging aan en grill de perfecte hamburger tijdens de Amsterdam BBQ Battle op 28 en 29 mei op het terrein van Tuincentrum Osdorp.

De Amsterdam BBQ Battle wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd in Nederland. Het evenement van twee dagen staat compleet in het teken van grillen. Vaak kiezen mensen voor het standaard ‘BBQ-menu’, zoals het grillen van een hamburger. Maar je kunt zoveel meer doen met de barbecue. Daarom hebben we de beste grill-experts uitgenodigd, die laten zien hoe je verschillende soorten vlees grilt en stooft, maar ook hoe je bijvoorbeeld pizza’s en zelfs fruit bakt.

Vakkundige jury
Een vakkundige jury zal de hamburgers (alleen het vlees) beoordelen op smaak, textuur, vorm, gaarheid en algemene indruk. Tuincentrum Osdorp zorgt voor het vlees en de barbecue. Heeft jouw perfecte stukje vlees meer aandacht nodig? Dan is het meenemen van eigen vlees uiteraard geen probleem. Denk bijvoorbeeld aan speciale kruiden, een marinade of een eigen mix van varkens- en rundergehakt. Hetzelfde geldt ook voor de barbecue. Een eigen barbecue is natuurlijk vertrouwd. Je weet precies waar je de houtskool moet leggen en hoeveel. Aanmelden hoeft niet!

Demonstraties van experts
Van het goed op temperatuur krijgen van de kolen, het garen van grote stukken vlees en vis tot hoe je rookhoutsnippers voor extra smaak gebruikt: experts staan klaar om alle vragen te beantwoorden. Plus hoe je handige accessoires –zoals grillplaat, pizzasteen, braadspit en rookplank- het beste kunt gebruiken.

Kom proeven!
Net als vorig jaar wordt van het barbecuen een echt feest gemaakt, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Van Braai tot Big Green Egg: met de beste en mooiste barbecues wordt de toon gezet voor een smaakvolle zomer. Culinaire liefhebbers kunnen hun hart ophalen: je treft hier ook een demonstratie met de Zuid-Afrikaanse Braai, een vuurhaard voor de Japanse keuken en er wordt een speenvarken gegrild. Kinderen kunnen marshmallows roosteren.

BBQ-markt
Wil je weten welke accessoires beschikbaar zijn voor de barbecue? Kom inspiratie opdoen op de gezellige BBQ-markt. Hier vind je behalve verschillende proeverijen, ook alle attributen. Zoals een stoer BBQ-schort, die bezoekers meteen met eigen naam kunnen laten bedrukken. Je bent van harte welkom om dit weekend letterlijk onze BBQ sfeer te komen proeven.

Lees het verslag en bekijk de foto's van de BBQ Battle van vorig jaar

De winnaar zal via facebook bekend worden gemaakt

We zien je graag op de Amsterdam BBQ Battle 2016!