Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:00

Div. data: Workshop Pompoen snijden

Div. data: Workshop Pompoen snijden

De herfst is begonnen en daarom organiseren wij ook dit jaar weer zes workshops pompoen snijden, leuk voor de kinderen die Herfstvakantie hebben, maar ook voor volwassenen! Daarnaast kan je deze workshop mooi combineren met een bezoekje aan ons kerstdorp, ook dat vinden kinderen én volwassenen vaak erg leuk!

Hoe ziet de workshop pompoen snijden eruit:
Tijdens een workshop pompoen snijden mogen de deelnemers zelf een pompoen uitkiezen om vervolgens de verbeelding de vrije loop te laten! Met een speciale pompoensnijder maak je eenvoudig een angstaanjagende Halloween pompoen of welke andere creatie dan ook. Met de hulp van onze medewerkers lukt het iedereen om een prachtige pompoen te snijden.

Praktische informatie over onze workshops pompoen snijden:

  • Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon aanschuiven.
  • De workshop kost € 5,- p.p. inclusief materiaal.
  • Datums en tijden:
Datum Van Tot
Woensdag 17 oktober 13:00 17:00
Zaterdag 20 oktober 13:00 17:00
Zondag 21 oktober 13:00 16:00
Woensdag 24 oktober 13:00 17:00
Zaterdag 27 oktober 13:00 17:00
Zondag 28 oktober 13:00 16:00

 

Pittige pompoensoep
Romige soep met lekker veel pit door de rode peper. Om het warm van te krijgen.

Ingrediënten
1 pompoen
2 uien
2 tenen knoflook
1 rode peper
3 el zonnebloemolie
2 tl kerriepoeder
800 ml kippenbouillon (van tablet)
4 el crème fraîche (bekertje 125 ml)


Bereiden
Snijd het vruchtvlees van de pompoen in blokjes van 2cm. Snijd de ui in parten en de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem. Fruit de peper, knoflook, ui en het kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoen toe en bak al omscheppend 2 min. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Schep de soep in kommen. Schep in elke kom 1 el crème fraîche en serveer.

Combinatietip:
Lekker met meergranen stokbrood.

Bewaartip: Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm al roerend op laag vuur.

Bron: www.ah.nl/allerhande
Data: , , , , en